Sporting verliest op Genk

Kasper Schmeichel

Zaterdagavond 20 april trok paars-wit naar Genk om de leidersplaats in de Champions’ Play-Offs te verdedigen. De onfortuinlijke Thorgan Hazard werd in de basis vervangen door Francis Amuzu, Federeico Gattoni verving de geschorste Zeno Debast. Paars-wit verloor in Limburg met 2-1.

De thuisploeg zette al van vroeg in de wedstrijd druk op RSCA. Genk kreeg ook kansen. Aanvankelijk door een zwak schot van Patrik Hrošovský, later met meer gevaar op pogingen van Tolu Arokodare en Zakaria El Ouahdi op slechts vijf minuten tijd. De openingstreffer kwam er uiteindelijk na een kwartier spelen. Arokodare vond de netten dan toch, 1-0 voor Genk. Ook de rest van de eerste helft was voornamelijk voor Genk. Bilal El Khannouss en Mujaid Sadick dreigden nog, maar de score bleef ongewijzigd.

Na de rust begon paars-wit met Thomas Delaney tussen de lijnen in plaats van Theo Leoni. Stilaan kwam Sporting meer in de match, met een poging van Dolberg onder andere, en ook een kopbal van Gattoni die net over ging. Even leek RSCA ook op gelijke hoogte te gaan komen toen Francis Amuzu naar beneden sneed en uithaalde, maar zijn trap barste uit elkaar op de verste paal. Maar ook langs de overkant kwamen er kansen. Eerst voor Zakaria El Ouahdi, en daarna ook voor Matías Galarza en Patrik Hrošovský wiens pogingen Kasper Schmeichel moest redden. Met nog 15 minuten te spelen, kwamen de bordjes dan toch gelijk. Anders Dreyer haalde nog eens uit met zijn gekende linker, en zijn trap van buiten de zestien ging tegen de netten. Helaas bleef het daar niet bij. In de slotfase kreeg Killian Sardella de bal tegen zijn arm aangetrapt in de zestien, en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. 2-1 vanop penalty, paars-wit puntenloos naar huis.