RSCA laat Anthony Vanden Borre enkele maanden meetrainen met de U21

Anthony Vanden Borre (straks 32) zal de komende maanden op vol ritme meetrainen met de U21 van RSC Anderlecht. De club reikt zijn gewezen rechtsachter opnieuw de hand om in alle rust aan een terugkeer als profvoetballer te werken. Medische en fysieke testen wezen uit dat Vanden Borre nog alle mogelijkheden bezit om op middellange termijn weer op het hoogste niveau mee te draaien.

De voorbije maanden werkte de verdediger al hard aan zijn comeback in het trainingscentrum van een andere gewezen RSCA-speler, Christian Wilhelmsson. Nu kan hij ook op het veld zijn conditie verder opbouwen bij de U21 van Anderlecht, onder leiding van Craig Bellamy. Hij zal er op termijn ook de kans krijgen om opnieuw wedstrijdritme op te doen.

“Vanden Borre is opgegroeid in onze Academy en is een tijd geleden komen aankloppen met de vraag of we hem willen helpen om opnieuw wedstrijdfit te worden. Als club doe je dat uiteraard voor een kind van het huis”, zegt Sportief Directeur Michael Verschueren. “Als hij wil bewijzen dat hij nog kan terugkomen op topniveau, dan willen we hem daarvoor de beste faciliteiten geven, evenwel zonder de belofte dat hij bij de A-kern zal aansluiten. Hij moet rustig kunnen werken, op zijn ritme, zonder druk, maar met een permanente evaluatie.”

Anthony Vanden Borre kwam vanochtend voor het eerst sinds lang weer in Neerpede: “Thuiskomen in een vertrouwde omgeving zal me goed doen. Ik ben de club enorm dankbaar dat ik de mogelijkheden krijg om me opnieuw voetballer te voelen. Het enige wat ik nu kan doen is werken, hard werken om op mijn 32ste nog kansen af te dwingen als profvoetballer. Ik verwacht niets, maar ik hoop dat ik mijn club iets kan teruggeven, alleen al bijvoorbeeld door mijn voetbalervaringen op training te delen met de jongens van de U21.”

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪