Put the pressure on

Frisse gezichten om halfacht vanochtend in de ontbijtzaal van het Caleia Mar Menor Hotel in Torre-Pacheco. Iedereen had duidelijk de eerste trainingsdag vlot verteerd en niemand die er om maalde dat er een lange, intensieve trainingsdag op het programma stond.

Om 9u al zocht de RSCA-kern de fitnesszaal van de Pinatar Arena op voor de warming-up van de eerste sessie van de dag. Goed nieuws uit de ziekenboeg, want Kemar Roofe bleek vanochtend van zijn maag-en darmproblemen verlost en de vervelende ribblessure van Peter Zulj behoort ook tot het verleden.

Alle 29 spelers verschenen dus met bijzonder veel goesting op de prachtige diepgroene grasmat, waar performance coach Bram Geers een creatieve circulatie oefening had uitgetekend voor het tweede deel van de warming up. Een snelle coördinatietraining met balaanname en passing in twee tijden zorgde meteen voor een hoog tempo.

Dat ritme ging er het daaropvolgende uur ook nooit uit. Drie groepen trainden elk op een deel van het veld op een vlotte balcirculatie. De verdedigende spelers legden verzorgde opbouwende patronen op de mat. Het aanvallende compartiment werkte af op flankvoorzetten. Doku, Roofe en co stonden helemaal op scherp.

Tweede sessie open voor het publiek

Om de vele aanwezige fans ook een plezier te doen, stelde de coachingstaf de namiddagtraining helemaal open voor het publiek. En die supporters zagen opnieuw een gedreven gefocuste spelersgroep. De inleidende krachtoefeningen zorgde voor een beetje fun en leuke beelden.

Daarna nam Max de Jong -sinds gisteravond ook in Spanje aangekomen- de doelmannen stevig onder handen, terwijl de rest van de groep een vervolg op de ochtendtraining afwerkte. Deze keer moest het uitvoetballen gebeuren onder hoge druk en met een snelle omschakeling.

De onderlinge partijtjes 1 tegen 1 zorgden voor een leuke afwisseling en lekker veel animo. Grinta, de wil om te winnen, duelkracht op het scherpst van de snee… en luide aanmoedigingen van de spelers die hun beurt moesten afwachten.

De werkdag eindigde met spelvormen op een kleine ruimte in een mini-competitie. De vier doelmannen werden aan het werk gezet en ook hier lag het accent op uitvoetballen onder druk en snelle omschakeling. Het team van Samir Nasri mocht op de foto als ‘winning team’: Bakkali, Trebel, Sardella, Chadli, Dewaele, Amuzu en Roef waren de ‘Kings of the Day’.

Morgen volgt het tweede luik van een zware tweedaagse en dus gaat het licht straks gegarandeerd iets vroeger uit in #CampMauve. Fans kunnen alles blijven volgen via Facebook, Twitter en Instagram (stories & wall).


Bekijk hier ook het ruime interview met Marco Kana!

Lees verder

De basiself voor #ANDZWA. Come on you Mauves!