The Prince is back!

Vincent Kompany keert na 13 jaar terug naar Anderlecht. De centrale verdediger ondertekende een contract voor 3 seizoenen bij de club en wordt player-manager, een uitzonderlijke en uitdagende combinatie in de Belgische Pro League.

Kompany kondigde zijn afscheid bij Manchester City vanochtend zelf aan via zijn social media. Na 11 jaar Premier League zwaait hij City uit met de befaamde treble (League Cup, titel en FA Cup). “Manchester City gaf me alles. Maar nu is het tijd om te gaan.

In een tweede post kondigde hij zijn komst naar Anderlecht aan. “Het is de meest passionele, maar ook goed overwogen keuze die ik ooit maakte. Als voetballer ben ik geboren en groot geworden bij Anderlecht. Sinds mijn zesde ben ik één met die club. Een geschiedenis van 34 landstitels, ongeëvenaard.”

Voorzitter Marc Coucke en Michael Verschueren werkten in alle stilte al een paar maanden aan de komst van Vincent Kompany. “In de verschillende meetings die we hadden met Vincent en met Frank Arnesen waren we onder de indruk van zijn analyses en zijn toekomstvisie voor de club. We spraken over de integratie en groei van onze jonge spelers, over de manier waarop hij Anderlecht wil laten voetballen. We maakten allemaal dezelfde conclusie. Vincent is de man die we nodig hebben om de vernieuwing bij RSC Anderlecht door te zetten”, aldus Sportief Directeur Michael Verschueren.

Samen met Michael Verschueren en de sportieve cel zal Vincent Kompany de komende weken werk maken van de uitbouw van het team en de omkadering ervan. Meer duiding volgt later op een uitgebreide persconferentie midden juni.

De terugkeer van een indrukwekkende topspeler en inspererende man zoals Vincent Kompany moet de club een ongelofelijke boost geven. Op zijn 17de ondertekende hij zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht. In zijn eerste seizoen groeide hij meteen uit tot de revelatie. Tussen 2003 en 2006 speelde hij 73 wedstrijden voor de club en leidde RSC Anderlecht naar twee titels. Kompany werd ook verkozen tot Profvoetballer van het jaar en groeide op jonge leeftijd al uit tot een icoon van de club.

Na een passage bij Hamburg SV en een fabelachtige carrière van 11 seizoenen bij Manchester City, waar hij maar liefst 12 trofeeën won, keert ‘The Prince’ nu terug naar Anderlecht voor een nieuwe belangrijke episode in zijn rijkgevulde voetballoopbaan. 

Welkom Vincent Kompany!
#ThePrinceisback

Lees verder