One hit wonder

In deze tijden van afzondering, willen we de tijd nemen om stil te staan bij enkele bijzondere momenten en kleurrijke figuren die onze indrukwekkende geschiedenis hebben vorm gegeven.

In de rubriek “One hit wonders” mag Willy Geurts (30 januari 1954) niet ontbreken. Pas op, zijn stempel is groter dan de beschrijving hierboven maar de Limburger voetbalt slechts 2 seizoenen voor RSC Anderlecht. 67 wedstrijden en scoort 30 doelpunten. Hij belandt in 1980 bij paars-wit via zijn makelaar, RSCA-coryfee Jef Jurion. Het duurt een hele tijd voordat het tot hem doordringt.

“Ik zie me nog zitten in de tuin op de schommel van mijn kinderen, ik kon het niet geloven. Ik voelde mij er wel meteen thuis en ik had er nooit mogen weggaan. Ik had er 5 jaar kunnen blijven maar ik maakte de fout om in 1982 naar Standard te gaan”, geeft Willy Geurts toe.

Zijn hoogtepunt bij RSCA beleeft de kopbalsterke midvoor tegen Juventus, in de 8ste finales van de Europabeker der Landskampioenen (de huidige Champions League). Beide wedstrijden zijn een ware nachtmerrie voor het Italiaanse keepersicoon Dino Zoff. Nooit voordien kreeg hij in een Europese confrontatie 3 goals binnen van dezelfde speler.  Thuis scoort Willy Geurts 2 keer in de 3-1 gewonnen wedstrijd en in Turijn scoort hij nog eens (1-1). Was hij maar wat langer gebleven…

Lees verder