Negen A-internationals opgeroepen voor interlandbreak

Volgende week is er de eerste interlandbreak van 2018. Naast zeven spelers bij de Belgische U19 werden er ook negen A-internationals opgeroepen. Coach Hein Vanhaezebrouck zal het volgende week op training dus met een flink afgeslankte kern moeten doen.

In totaal vaardigt RSCA tijdens de komende interlandbreak zestien namen af voor de Belgische nationale ploegen. De U19 komt in actie tijdens het laatste kwalificatietoernooi voor het EK en rekent daarbij op zeven spelers van Paars-Wit. Francis AmuzuSebastiaan BornauwMilan CorrynSieben DewaeleMike Trésor NdayishimiyeAlexis Saelemaekers en Albert Sambi Lokonga nemen het op tegen Frankrijk, Bulgarije en gastland Spanje. Bij de Rode Duivels behoren Leander Dendoncker en Matz Sels tot de kern die het vriendschappelijk opneemt tegen Saoedi-Arabië (27/03).

Alexandru Chipciu oefent met de Roemeense nationale ploeg tegen Turkije (23/03) en Israël (27/03). Ivan Obradovic is de enige paars-witte Serviër die opgeroepen werd voor de oefeninterlands tegen Marokko (23/03) en Nigeria (27/03). Kenny Saief neemt het met de Amerikaanse nationale ploeg vriendschappelijk op tegen Paraguay (27/03). Lukasz Teodorczyk ontbrak in de Poolse selectie tijdens de laatste interlands van 2017, maar is er dit keer wel bij voor de wedstrijden tegen Nigeria (23/03) en Zuid-Korea (27/03). Silvère Ganvoula speelt met Congo-Brazzaville vriendschappelijk tegen Guinee-Bissau. Ryota Morioka oefent met Japan twee keer op Belgische bodem tegen Mali (23/03) en Oekraïne (27/03). Tijdens dat eerste duel staat hij mogelijk tegenover een ploeggenoot, want de 19-jarige belofte Abdoul Danté werd voor het eerst opgeroepen voor de Malinese A-ploeg.

Lees verder