"Laatste wedstrijden op een positieve manier afsluiten"

Morgen, zaterdag 3 maart, trekt RSC Anderlecht naar het Regenboogstadion van SV Zulte Waregem. Coach Hein Vanhaezebrouck sprak vooraf de pers toe.

"We missen dit weekend enkele jongeren die opgeroepen zijn voor de nationale beloftenploeg, maar Francis Amuzu en Albert Sambi Lokonga hebben we hier gehouden", opende Hein Vanhaezebrouck zijn voorbeschouwing. "Voor de rest is iedereen beschikbaar, buiten dan de langdurig geblesseerden. Voor Henry Onyekuru staan er de komende weken nog enkele tests op het programma, maar hij zal ten vroegste over enkele weken pas kunnen aansluiten bij de groep. Kara heeft de afgelopen weken gerevalideerd in Spanje, maar bij hem zien we nog geen gigantische vooruitgang. Andy Najar maakt misschien nog wel de meeste progressie, maar ook hij zal er aan het begin van de play-offs nog niet bij zijn."

De algemene sfeer op training ging er de afgelopen week op vooruit dankzij de zege tegen Excel Moeskroen. "De laatste weken hing er, zelfs ondanks de nederlagen, een goede sfeer op training, maar voor dat echt goeie gevoel heb je toch een overwinning nodig. We hebben ook de tegendoelpunten bekeken en geanalyseerd, iedereen is er zich van bewust dat we die hadden kunnen vermijden. Maar goed, nu moeten we de laatste wedstrijden op een positieve manier proberen afsluiten. Play-Off I wordt niet enkel met Club Brugge en Charleroi gespeeld, ook de ploegen achter ons doen mee. Genk en Gent hebben toch wel wat punten gepakt na Nieuwjaar. Club begint de play-offs wellicht met een mooie bonus, maar al de rest ligt erg dicht bij elkaar. Dat wordt nog een zware strijd."

Vooraleer de play-offs van start gaan, zal er ook nog een ministage georganiseerd worden in het buitenland. "We vertrekken normaal gezien meteen na de afsluiter tegen Antwerp voor vijf dagen naar Spanje, daar gaan we zien wat we verder kunnen doen om een solide groep te creëren. Hier in België kan je niet uitgaan van goed weer, in maart kan het nog altijd vriezen, maar de zon zal ons sowieso deugd doen. Natuurlijk zullen we er ook wel wat op fysiek en andere zaken trainen, maar de focus ligt er op de groep."

Lees verder