KV Oostende 3-2 RSCA

Zondag trok paars-wit op de 17e speeldag van de Jupiler Pro League naar het veld van KV Oostende. Vincent Kompany maakte zijn wederoptreden in de basis. Ook Michel Vlap begon aan het duel. Edo Kayembe en Sieben Dewaele verdwenen op die manier naar de bank.

Het elftal van Franky Vercauteren was al heel snel op achtervolgen aangewezen, nadat Marco Kana en Hendrik Van Crombrugge een foutje achterin afgestraft zagen door Joseph Akpala. Het duurde even vooraleer Sporting deze tik te boven kwam. Na een klein halfuur testte Nacer Chadli de vuisten van doelman William Dutoit, even later kon Kemar Roofe diezelfde doelman net niet omspelen na een goede assist van Albert Sambi Lokonga. Uiteindelijk ging de thuisploeg nog met een dubbele voorsprong de kleedkamer in. Michiel Jonckheere scoorde na goed voorbereidend werk van Joseph Akpala.

Na de kantwissel lieten Fashion Sakala en Joseph Akpala elk een grote kans liggen. Geen 3-0, dan maar 2-1? Na handspel van Logan Ndenbe ging het leer namelijk op de stip. Kemar Roofe zette de penalty echter niet om. Jeremy Doku en Isaac Kiese Thelin maakten vervolgens hun opwachting, ze vervingen Michel Vlap en Yari Verschaeren. Jeremy Doku bediende Kemar Roofe meteen, maar de poging van de aanvaller miste het kader. Hendrik Van Crombrugge moest ondertussen na een hoekschop uitpakken met een goede voetreflex. Tegen een laag, gekruist schot van Andrew Hjulsager had hij weliswaar geen antwoord (3-0). Nacer Chadli zette tien minuten voor tijd op dezelfde manier de 3-1 op het bord. Sporting kwam vervolgens nog op 3-2, een goal van Jeremy Doku op aangeven van Alexis Saelemaekers, maar daar bleef het bij. De drie punten bleven in Oostende.

Doelpunten: 6’ Akpala (1-0), 32’ Jonckheere (2-0), 81’ Hjulsager (3-0), 84’ Chadli (3-1) & 90+1’ Doku (3-2)

KVO: Dutoit, Faes, Milovic, Ndenbe, Bataille, Palaversa, Jonckheere, Vandendriessche (85’ Canesin), Sakala, Hjulsager (90+2’ D’Haese) & Akpala (79’ Sane)

RSCA: Van Crombrugge, Luckassen, Kana (76’ Zulj), Kompany, Cobbaut, Lokonga, Vlap (58’ Doku), Saelemaekers, Chadli, Verschaeren (58’ Kiese Thelin) & Roofe

Voir cette publication sur Instagram

KV Oostende 2-0 #RSCA @ HALF TIME ⚽️ #COYM #KVOAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder