Johan Boskamp, de kampioenenmaker van RSCA en RWDM

Hij is een van de bekendste gezichten uit de Belgische voetbalwereld en heeft zowel bij RSC Anderlecht als bij RWD Molenbeek een plek in de clubgeschiedenis verdiend: Johan Boskamp.

Wie hem al bezig hoorde als analist heeft aan zijn tongval kunnen merken dat Johan Boskamp (69) een geboren Rotterdammer is. Op 7-jarige leeftijd zette hij zijn eerste voetbalpasjes bij Hoop Op Vooruitgang (HOV), tien jaar later trok hij naar het grote Feyenoord.

Na acht profjaren in Nederland streek hij in 1974 in België neer. De middenvelder tekende bij RWDM, groeide er meteen uit tot titularis en mocht zelfs de aanvoerdersband dragen. Amper twee jaar na het ontstaan van de fusieclub, na de samensmelting van Racing White en Daring Club Molenbeek, kroonde het zich in 1975 tot Belgisch kampioen. ‘Bossie’ mocht dat seizoen als eerste buitenlander ooit de Gouden Schoen in ontvangst nemen. Uiteindelijk zou hij tot 1982 bij de Molenbekenaren blijven.

Bij Paars-Wit maakte Boskamp furore als trainer. In januari 1993 nam hij het roer over van de Kroaat Luka Peruzovic. De Rotterdammer pakte meteen de titel, het jaar erop zelfs de dubbel. Hij ging door op dat elan en stuwde Anderlecht in 1995 naar een derde opeenvolgende landstitel, zijn laatste trofee bij onze club.

Vrijdag 22 juni neemt RSCA het op tegen RWDM. De aftrap wordt gegeven om 19.30 uur in het Edmond Machtensstadion. Iedereen is welkom voor deze Brusselse derby, het grote feest van de entente bruxelloise!

Lees verder

@okeboquansah @Silvio_Proto1 @rsca_online_fr @RscAnderlechtEN 🚀👀