"Ik wil morgen een ploeg met 'goesting' zien"

Naast al het nieuws rond de overname van RSC Anderlecht staat er morgen natuurlijk ook nog het competitieduel tegen KAS Eupen op het programma. Coach Hein Vanhaezebrouck stond de verzamelde pers te woord, al wilden die natuurlijk vooral zijn mening over de nieuwe eigenaar van Paars-Wit weten vooraleer het over de match te hebben.

"Ik denk dat het goed is voor iedereen dat er nu duidelijkheid is over de toekomst", aldus Vanhaezebrouck. "De familie Vanden Stock heeft het hier fantastisch gedaan. Ik denk wel dat het een goede keuze is, want het is een Belg die zich in het voetbal al bewezen heeft, maar ik ben net als iedereen gewoon gisterennamiddag op de hoogte gebracht. Morgen is er een persconferentie waarop de club en Marc Coucke meer uitleg zullen geven, dus veel verder kan en wil ik daar niet over uitweiden. Ieder heeft zijn taak waarmee hij zich moet bezighouden, en wij moeten ons nu vooral met het sportieve aspect bezighouden."

"We moeten nu iedereen op zijn plichten wijzen en het eergevoel aanspreken", analyseerde de coach het sportieve aspect. "Op Charleroi zaten de omstandigheden tegen, maar onze reactie was ook veel te weinig. Op Club Brugge was onze eerste helft behoorlijk, maar de tweede helft was ook opnieuw absoluut niet genoeg. Vooral op moeilijke momenten moet iedereen denken aan hoe hij het team en de persoon naast zich kan helpen. Dat was en is het grootste probleem tot nu toe. Het is simpel: tegen Eupen wil ik vooral een ploeg zien die er 'goesting' in heeft. Er zullen misschien opnieuw moeilijke momenten zijn, maar dan moeten we die 'goesting' tonen. Als je twee keer op rij verloren hebt, moét je opnieuw aanknopen met een zege. Sinds de komst van Claude Makelele slikken ze veel minder tegendoelpunten en zetten ze goeie prestaties neer tegen goeie ploegen. Het zal werk en 'goesting' vergen om te winnen tegen Eupen. Ik hoop ook dat de supporters, ondanks de ontgoochelingen van de laatste weken, achter de ploeg blijven staan. Ik hoop dat ze de ploeg vooruit zullen stuwen, want we hebben de supporters nodig om ons opnieuw op gang te kunnen trekken."

Lees verder