"Ik wil gewoon knallen!"

Anderlecht slaat weer toe op de transfermarkt: Vanessa Susanna versterkt de rangen van ons vrouwenelftal. De 20-jarige spits komt over van PSV Eindhoven en is tevreden met de transfer. “Ik heb gekozen voor Anderlecht omdat het me al bekend was dat de trainer mij er heel graag bij wou hebben. Hij heeft echt laten zien en merken hoeveel vertrouwen hij in mij heeft. Dat is het mooiste wat er is en was een van de doorslaggevende factoren om hierheen te komen. Voor een speelster is vertrouwen heel belangrijk.”

Vanessa begon haar loopbaan bij het bescheiden Sc ’t Zand en trok daarna naar SV Saestum, een Nederlandse amateurclub. Op 17-jarige leeftijd tekende ze bij PSV. “Ik kom uit Tilburg en ben er altijd blijven wonen. Eindhoven was een halfuurtje rijden voor mij, dat was dus prima te doen. De bedoeling is nu wel dat ik hier zal logeren.” Wat haar kwaliteiten zijn? “Mijn snelheid is zeker een gevaarlijk wapen. Verder kan ik ook iemand passeren, heb ik een goede trap in mijn benen en kan ik goed afronden.”

In de jeugd kwam Vanessa even uit voor het Nederlandse elftal, bij de A-ploeg voorlopig nog niet. “Natuurlijk blijft het nationale team altijd een ambitie. Maar nu wil ik vooral focussen op de club hier. Wat komt, dat komt. We zullen zien.” De Tilburgse is gebrand op mooie prestaties bij Paars-Wit. “Ik heb gezien dat het team afgelopen seizoen kampioen is geworden, dat wil ik dit jaar overdoen. Ik wil gewoon vlammen en mezelf laten zien aan de mensen die mij niet kennen. De Champions League is ook iets nieuws voor mij. Hopelijk kunnen we ver geraken, ik ben blij en benieuwd om die competitie te spelen.”

Welkom in België, Vanessa, en veel succes!

Lees verder