"Ik focus me enkel op het seizoenseinde bij RSCA"

Na coach Hein Vanhaezebrouck sprak ook Adrien Trebel de verzamelde pers toe in de aanloop naar de competitiewedstrijd van morgen in en tegen KRC Genk.

Voor Trebel en zijn ploegmaats wordt het de derde wedstrijd op nog geen week tijd. Na Club Brugge en Standard volgden telkens amper twee rustdagen. "We hebben niet veel rust gehad, maar we doen ons best om zo snel mogelijk te recupereren. We gaan op tijd slapen, drinken genoeg, laten ons verzorgen ... Ikzelf voel me alvast goed."

Ook Trebel baalde van de nederlaag op Sclessin. Hij trad zijn coach bij dat Paars-Wit soms misschien wat slimmer zou kunnen zijn. "Na het goeie resultaat tegen Club Brugge zakten we gemotiveerd af naar Standard voor de Clasico, maar daar ontbrak het ons helaas wat aan efficiëntie en geluk. Nu keren we met lege handen terug uit Luik en moeten we richting Genk, dat zeker ook een goeie ploeg heeft. We hebben veel jonge spelers, die inderdaad misschien soms wel een beetje ervaring missen op het hoogste niveau. Het was een mooie Clasico met kansen aan beide kanten, helaas liep het voor ons niet af zoals we gehoopt hadden."

Met de resultaten van de midweekspeeldag in het achterhoofd lijkt de titelstrijd misschien wel al beslist te zijn na vier wedstrijden in Play-Off I, al blijft Trebel strijdvaardig. "Club Brugge verdient de titel op basis van hun eerste seizoenshelft, al is mathematisch gezien alles nog mogelijk. Maar goed, we moeten realistisch zijn, want het wordt bijna onmogelijk om hen nog in te halen. Hoe dan ook is het einde van het seizoen bij RSCA het allerbelangrijkste voor mij, ik focus me enkel daarop. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd."

Lees verder