"Het spel gaat veel sneller dan bij de jeugd"

Hein Vanhaezebrouck stond de pers vandaag niet alleen te woord. Naast hem zat Sebastiaan Bornauw, het jeugdproduct van RSC Anderlecht dat eerder dit seizoen zijn profdebuut maakte.

In de eerste wedstrijd van het seizoen, op verplaatsing bij KV Kortrijk, begon Sebastiaan meteen in de basis. Door een blessure bleef hij tegen KV Oostende in de tribune, maar afgelopen zondag speelde hij opnieuw negentig minuten tegen Sporting Charleroi. Hij kijkt tevreden terug op zijn eerste wedstrijden voor de A-ploeg. "Ik ben er redelijk rustig onder gebleven en probeer vooral te genieten. Het is een droom die uitkomt. Als je na tien seizoenen bij Anderlecht je eerste officiële match mag spelen, dan is dat fantastisch."

In de zomer was er nog interesse van KV Oostende, maar hij koos er uiteindelijk voor om bij Paars-Wit te blijven. "Ik heb nagedacht over het aanbod van Oostende. Je bent jong en wilt spelen. Maar op een bepaald moment heb ik de klik gemaakt en zei ik tegen mezelf dat ik er alles aan ging doen om mijn kans te pakken bij Anderlecht. Toen ik op vakantie was, heeft de coach me trouwens gebeld. Dat gaf ook vertrouwen."

Ondanks zijn jonge leeftijd, Sebastiaan is in maart negentien geworden, heeft hij de overstap naar de profs vlot verteerd. "Ik heb mijn ding proberen te doen en heb gewoon mijn wedstrijden gespeeld. Het gaat veel sneller dan bij de jeugd. Je moet steeds kijken wat er gebeurt, moet altijd opletten. Je speelt bovendien tegen echte mannen. Die zijn sterker, slimmer en hebben meer ervaring."

Een bepaald idool heeft Sebastiaan niet, hij pikt van verschillende spelers zaken op. Een journalist wou weten of hij ooit een wedstrijd zag van zijn trainer, die vroeger ook als verdediger speelde. "Eigenlijk niet, maar ik heb gehoord dat hij een goede pass in de voeten had", glimlachte hij.

Lees verder