"Het seizoen op positieve manier afsluiten"

Zondag om 18.00 uur is KRC Genk de laatste tegenstander van Paars-Wit voor het seizoen 2017-2018. Coach Hein Vanhaezebrouck blikte alvast vooruit.

Voor die laatste opdracht valt het nog af te wachten of de coach kan rekenen op een volledige kern. "We hebben deze week veel jongens gehad met kleine kwaaltjes. Najar, Saief, Kums, Trebel, Spajic, Sá... Als groep maakte dat het niet makkelijk om goed te kunnen werken, maar we hopen er morgen zoveel mogelijk te recupereren voor de laatste training morgen. Voorlopig is enkel Markovic al zéker out, voor de rest is het afwachten."

Paars-Wit is al zeker van Europees voetbal tot Nieuwjaar, maar het staat nog niet vast of dat in de Champions League of de Europa League zal zijn. "De spelers zijn er zich van bewust dat we nog Champions League kunnen halen, maar je moet vooral ook die laatste thuiswedstrijd goed afsluiten voor je supporters. We kunnen op een positieve manier eindigen in eigen huis, de rangschikking bekijken we achteraf wel. Ik denk dat we, gezien het seizoen dat we gespeeld hebben, nog goed terug in de strijd zijn gekomen om de titel. Uiteindelijk is dat niet gelukt, maar we hebben Europees voetbal en dat leek op een bepaald ogenblik ook niet zo vanzelfsprekend. Ons voetbal is verbeterd, maar de efficiëntie – zowel offensief als defensief – speelde en speelt ons te zeer parten."

Opmerkelijk was dat ook voorzitter Marc Coucke op Twitter wat kritiek uitte. Hij tweette onder andere 'dat RSCA speelde als zalm in blik' en 'dat hij het beu was om telkens de tegenstander te moeten feliciteren', commentaar waar Vanhaezebrouck geen graten in ziet. "De voorzitter heeft niets verkeerd gezegd met zijn kritiek, over onze tweede helft in Gent kon je inderdaad niet echt lovend zijn. Nu goed, dit was eerder ‘ingeblikte commentaar’ in de plaats van kritiek (lacht). Er worden andere dingen gezegd over RSCA die erger zijn of die meer bij de haren gegrepen zijn. Dat fake news hoort helaas thuis bij de huidige media, iedereen is tegenwoordig journalist en columnist via de sociale media. De pers maakt daar altijd iets van, maar de spelersgroep is daar niet mee bezig. Ik hoop gewoon dat ze reageren zoals een groep hoort te reageren. Als je de tweede plaats laat liggen en verliest, dan moet je eergevoel toch ingeven dat je die laatste wedstrijd nog iets wil rechtzetten."

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.