Grootste talent uit Scandinavië kiest voor RSCA

De jonge Noor Kristian Arnstad heeft vandaag een contract ondertekend bij RSC Anderlecht. Arnstad is vorige week 16 jaar geworden en wordt door voetbalkenners bestempeld als het grootste Scandinavische voetbaltalent van de jongste jaren.

De middenvelder komt over van Stabaek en ondertekent bij RSCA een jeugdcontract voor 3 seizoenen. Bij Stabaek debuteerde Arnstad dit seizoen in het eerste elftal, maar hij speelde vooral wedstrijden met de U16 en de U19. Bij de U19 scoorde hij in de voorbije competitie 9 keer en was hij goed voor 16 assists. Arnstad is ook aanvoerder van de Noorse U16.

Michael Verschueren, sportief manager RSC Anderlecht: “Onze scoutingscel heeft fantastisch werk verricht. En het pleit bovendien voor de goeie reputatie die RSCA internationaal nog altijd heeft, dat een enorm groot talent zoals Arnstad voor ons kiest. Mede de verdienste van Jean Kindermans die als hoofd jeugdopleiding al veel toppers voortgebracht heeft. De komst van Arnstad kadert helemaal in onze In Youth We Trust – filosofie, waarbij we jonge talentrijke voetballers de kans geven om door te ontwikkelen naar het eerste elftal en zo uit te groeien tot kwalitatief sterke profspelers, met een uitstekende omkadering.”

Frank Arnesen, technisch directeur: Arnstad is een fysiek sterke jongen, die met heel veel inzet en passie speelt. Technisch heel vaardig en hij leest het spel bijzonder goed. Hij zal nog niet meteen aansluiten bij het eerste elftal. We geven hem de kans te ontwikkelen bij de Jeugd en af en toe zal hij wel van de training met de A-kern kunnen proeven. Maar we moeten de jongen ook tijd geven om zich aan te passen.”

Kristian Arnstad:Het is een heel bewuste keuze geweest om naar RSC Anderlecht te komen. Deze club heeft in Europa een geweldige reputatie op het vlak van jeugdopleiding. Bovendien krijg je hier als jonge speler duidelijk ook kansen. De speelstijl die Vincent Kompany in deze club wil slijpen, is ongelofelijk aantrekkelijk. Aan mij om het waar te maken, eerst bij de U21 en in een later stadium hopelijk bij de A-kern.”

Lees verder