Genk in eigen huis met 1-0 te sterk

Na een weekend zonder competitievoetbal trok Paars-Wit vanavond naar het nog ongeslagen KRC Genk. De clash tussen de nummers 2 en 3 op deze zevende speeldag kwam langzaam op gang. Na een kwartier spelen zorgde Saelemaekers voor de eerste echte kans van de wedstrijd, Vukovic stond paraat op zijn schot.

Even later was Alexis, die op de linkerflank postvatte, opnieuw gevaarlijk, maar plaatste hij de bal net naast. In de 24e minuut werd Didillon voor het eerst aan het werk gezet, al had de Fransman geen moeite met de poging van Samatta. Nadien kwamen de Limburgers nog opzetten met Heynen en Pozuelo, maar de rust ging bij een 0-0-tussenstand in.

Meteen na de pauze opende Dewaest de score voor de thuisploeg. Ondanks de inbreng van Bakkali, Saief en Musona kon Anderlecht niet meer gelijkmaken en leed het een tweede nederlaag van het seizoen.

Doelpunt: 48' Dewaest

Genk: Vukovic, Nastic, Dewaest, Samatta, Trossard, Pozuelo (90+3' Paintsil), Berge, Heynen (86' Seck), Maehle, Lucumi & Ndongala (83'Aidoo)

RSCA: Didillon, Sanneh, Makarenko, Najar, Gerkens (65' Musona), Dimata (76' Bakkali), Appiah (65' Saief), Santini, Trebel, Milic & Saelemaekers

Lees verder

Een overzicht van de meest opmerkelijke gebeurtenissen bij de RSCA Futures, de RSCA Women en RSCA Futsal.