"Geen probleem als we elke match winnen met goals van hen"

Zondag gaat RSC Anderlecht bij Club Brugge op zoek naar een vijfde opeenvolgende zege. Hein Vanhaezebrouck blikt vooruit op de topper.

“Er is niet veel druk momenteel. Elke match, zelfs in de voorbereiding, hebben we aangevat om te winnen. We hebben het goed gedaan tegen moeilijke tegenstanders en zijn de competitie sterk begonnen. Met 12 op 12 kon het niet beter. Dat vermindert de druk wat. Het blijft natuurlijk een belangrijke match, die iedereen zal volgen. De spelers zullen geconcentreerd zijn om zich te tonen tegen een groot team.”

Bij Anderlecht verkeert Adrien Trebel in topvorm en ook Club-kapitein Ruud Vormer is het seizoen sterk gestart. “Maar Brugge-Anderlecht is geen duel tussen twee trainers, twee spelers of tussen de supporters”, zegt Vanhaezebrouck. “Het is het totaalplaatje, de landskampioen van vorig jaar en Anderlecht. De twee grootste clubs van het land.”

Op één treffer na kwamen alle paars-witte doelpunten tot nu toe van Ivan Santini en Landry Dimata. Onze trainer ziet daar geen graten in. “Ik ben erg tevreden dat ze gemakkelijk scoren. Als we elke match winnen met goals van hen, is dat geen probleem. Het eindresultaat telt voor mij. Tegen Moeskroen hebben we bovendien getoond dat anderen klaar zijn om te scoren.”

Vanhaezebrouck wou ook nog iets kwijt over de open training van aanstaande zaterdag (17 uur). “Het wordt een sessie van een vijftigtal minuten met oefeningen met de bal. Alle supporters zijn welkom. Als dat meer sfeer creëert in de voorbereiding naar de match toe, zoveel te beter!”

Lees verder