François, de Kompany van Roeselare

Deze middag neemt RSCA het op tegen KSV Roeselare. Voor wie zal Vincent Kompany supporteren: Paars-Wit of zijn broer François die bij de West-Vlamingen speelt? 

Het lijkt wel of de hele familie Kompany door de voetbalmicrobe gebeten is. Vader Pierre speelde in Congo voor TP Mazembe en in België voor Racing Mechelen, dochter Christel is voorzitster van eersteprovincialer BX Brussels, Vincent is kapitein van Manchester City. Net zoals Vinnie staat François (28) in de verdediging en bovendien lijken de broers als twee druppels water op elkaar, maar daar stopt de vergelijking. François, de jongste telg van het gezin, kreeg zijn opleiding bij KV Mechelen en belandde na passages bij het Engelse Macclesfield Town, FC Brussels, SK Sint-Niklaas, SC Eendracht Aalst en RFC Seraing in juli 2015 bij KSV Roeselare. Hij kende er een ongelukkige start: geteisterd door blessures mocht hij dat seizoen slechts een keer invallen. Daarom besliste de club aanvankelijk zijn eenjarige contract niet te verlengen.  

Maar François zou geen Kompany zijn mocht hij zich niet terugknokken. Na een nieuwe testperiode onder een nieuwe trainer kreeg hij in augustus 2016 alsnog een contract. Een wijze beslissing van het bestuur: hij groeide uit tot een sterkhouder en kwam dat jaar twintig keer in actie. Zijn contract liep in juni 2017 af, maar in februari 2018 sloot hij opnieuw aan als vrije speler. En straks verschijnt hij misschien aan de aftrap tegen RSCA. Zullen onze spitsen François kunnen verschalken? Of toont hij het goede voorbeeld aan Vincent die vanavond op het WK Brazilië bekampt?

Supporters die de match willen bijwonen, kunnen voor de aftrap (15 uur) nog tickets kopen aan het stadion van KSV Roeselare (Diksmuidsesteenweg 374, 8800 Roeselare). Min 16-jarigen betalen slechts 5 euro, de andere fans 10 euro.

Lees verder