Vranjes scoort bij zijn debuut

Een zonovergoten Schiervelde was deze namiddag het decor voor de oefenmatch tussen KSV Roeselare en RSC Anderlecht. Nieuwkomers Ivan Santini en Ognjen Vranjes werden meteen voor de leeuwen gegooid, aan de overzijde startte François Kompany, de jongere broer van Rode Duivel Vincent, in de basis.

Na 8 minuten konden de West-Vlamingen voor het eerst dreigen met een schot van Thibaut Van Acker, goed gestopt door Frank Boeckx, maar het was Anderlecht dat in de 12e minuut op voorsprong kwam. De bedrijvige Luka Adzic zette voor, Vranjes werkte de bal binnen. Even na het halfuur stond het bijna 0-2 maar deze keer kopte de Bosnische verdediger de vrijtrap van Adzic net over. Ondanks een goede kans voor Kenny Saief en een voor Santini gingen de bezoekers met een 0-1-voorsprong rusten.

Een dik kwartier ver in de tweede helft bracht Roeselare-speler Emile Samyn de bordjes in evenwicht. Paars-Wit kwam nog aanzetten en zocht de overwinning: tien minuten voor het einde krulde Landry Dimata een vrijtrap over. Ook Adrien Trebel kon niet meer scoren en zo eindigde de zomerse partij op 1-1.

RSCA : Boeckx (68’ de Jong), Vranjes (46’ Bornauw), Dante (68’ Makarenko), Delcroix (68’ Milic), Saief (46’ Amuzu), Gerkens (46’ Sambi Lokonga), Appiah (46’ Sowah), Kayembe (68’ Trebel), Santini (68’ Dimata), Abazaj (46’ Bakkali) & Adzic (46’ Morioka)