Doelpuntenloos gelijkspel in oefenduel tegen SC Heerenveen

Voor Paars-Wit stond voor de tweede dag op rij een oefenpot tegen een Nederlandse eersteklasser op het programma. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen FC Utrecht gisteren werd er nu echter niet gescoord in het duel tegen SC Heerenveen. Na negentig minuten stond de brilscore nog op het bord, ondanks een dominant RSCA dat heel wat youngsters goed zag invallen.

Voor Sven Kums betekende het oefenduel een weerzien met zijn ex-club. Tussen 2011 en 2013 voetbalde de middenvelder twee seizoenen lang voor de Friese club. De wedstrijd zelf kwam echter maar traag op gang. Door de strakke wind in La Manga werd het voor beide teams niet makkelijk om goed te combineren. Na een kwartier spelen leek Josué Sá dan toch de ban te breken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overkant kon Van Amersfoort bijna alleen op doel afgaan na balverlies van Kums, maar Dendoncker greep gepast in. Echt grote doelkansen bleven verder uit in de eerste helft, hoewel RSCA wel het beste van het spel had.

De tweede helft opende met een goeie voorzet van Appiah, die door Hanni in de handen van de doelman gekopt werd. SC Heerenveen reageerde via Reza, ex-STVV en -Standard (schotje in het zijnet) en Schaars (vrije trap tegen de muur), maar opnieuw vielen er geen uitgelezen kansen te noteren. Na 68 minuten mochten heel wat jongeren hun opwachting maken bij Paars-Wit, en elk van hen greep duidelijk zijn kans om zich te tonen. Een kwartier voor tijd kwam Amuzu dicht bij de openingstreffer, twee minuten later was het Dauda die zichzelf net niet kon belonen met een doelpunt. Vijf minuten voor affluiten zorgde Kayembe nog voor een beetje opwinding, maar zijn gekraakt schot werd gestopt door de doelman. Daar waar er gisteren nog zeven doelpunten vielen in het oefenduel tegen FC Utrecht bleef een dominant Paars-Wit nu dus op een 0-0-gelijkspel steken tegen SC Heerenveen.

RSCA: Frank Boeckx (68' Boy de Jong), Josué Sa (46' Uros Spajic), Olivier Deschacht (68' Abdoul Karim Danté), Leander Dendoncker (68' Alexis Saelemaekers), Kenny Saief (68' Mohammed Dauda), Sven Kums (68' Milan Corryn), Adrien Trebel (68' Edo Kayembe), Alexandru Chipciu (46' Dennis Appiah), Pieter Gerkens (68' Massimo Bruno), Sofiane Hanni (68' Francis Amuzu) & Lukasz Teodorczyk (46' Silvère Ganvoula).

Lees verder