Vincent Kompany: "Deal with it !"

Twee dagen voor het duel tegen Oud-Heverlee Leuven, toonde onze coach zich strijdlustig bij zijn wekelijkse persconferentie. Hij laat zich niet ontmoedigen door de huidige crisis.

  • Dit artikel verscheen eerst in de Matchday nieuwsbrief van vrijdag 16 oktober.
    Schrijf je in.

De coach had het eerst over de afwezigen: naast Adrien Trebel en Elias Cobbaut, zal ook Kristian Arnstad niet beschikbaar zijn tegen OHL. De jonge Noor heeft een hersenschudding. Ognjen Vranjes testte dan weer negatief op Covid-19 en trainde mee. De administratieve formaliteiten rond de huur van Paul Mukairu worden bemoeilijkt door de huidige crisis. Hij is nog niet op Neerpede geraakt.

Matt Miazga en Josh Cullen, die net terug is van interlandverplichtingen bij Ierland, zijn fysiek klaar, maar missen wat matchritme, volgens onze coach. Hun aanwezigheid in de selectie of de basiself zal afhangen van de laatste trainingen en van de resultaten van de laatste coronatest. Hij had het over deze twee versterkingen:

Matt Miazga is een agressieve verdediger die veel communiceert en snel is, ondanks zijn lengte. Hij is ook op zijn gemak aan de bal. Ondanks zijn leeftijd van 24 jaar, kan hij ons veel ervaring bijbrengen op het veld.”

Josh Cullen is een echte kuitenbijter op het veld, maar ook een speler die sterk is aan de bal en de bal goed laat rondgaan. Hij is sterk in balbezit, maar heeft ook de intensiteit die nodig is om de bal terug te winnen. Het is een van de profielen die we zochten.”

Onze coach sprak over de huidige crisis die ook de club treft.

“We kunnen kiezen om erover te klagen, of we kunnen kiezen om er iets mee te doen. Dat is het pad dat ik gekozen heb: deal with it! Wat er ook gebeurt, we moeten ermee leren leven en het daarmee doen. Dat mag onze evolutie niet tegenhouden. De ploeg van morgen moet sterker zijn dan vandaag. En daar gaan we alles voor doen!”