"De goeie organisatie van Lokeren doorbreken"

Morgen, zaterdag 2 december, maakt RSC Anderlecht op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League de verplaatsing naar het Daknamstadion van Sporting Lokeren. Hoewel de Oost-Vlamingen momenteel pas dertiende staan in de rangschikking, wil coach Hein Vanhaezebrouck niet van onderschatting weten, dat bleek uit zijn traditionele persbabbel. Daarbij blikte de coach ook nog eens terug op de bekeruitschakeling van Paars-Wit.

"Het is nooit positief als je uit een competitie ligt", gaf Vanhaezebrouck aan. "Zelfs als je kijkt naar de vele wedstrijden die we al gespeeld hebben, had ik er met plezier nog enkele wedstrijden bijgedaan in de beker. Na Nieuwjaar wordt het schema voor ons zo wel al wat minder druk en zal ik wat minder moeten roteren. We hebben een goed gestoffeerde kern met genoeg kwaliteiten, maar puur qua kwantiteit hebben we wel een van de kleinste kernen van België. We moeten hem niet nóg kleiner maken nu we slechts één competitie hebben om op te focussen. Wat ik dit weekend verwacht? Lokeren is altijd een moeilijke verplaatsing. Een voordeel is wel dat Daknam een van de betere velden van België is, dus dat mag alvast geen excuus zijn ondanks de winterprik. Ze kunnen tegen de topploegen een goeie organisatie neerzetten en gesloten spelen indien nodig, wij zullen de présence moeten hebben om dat te doorbreken. Als je op achterstand komt tegen Lokeren, weet je dat je een driedubbele gordel voor je krijgt. Maar goed, we zijn Anderlecht, we hebben de kwaliteiten om oplossingen te kunnen vinden tegen zo’n tegenstanders."

Lees verder

Embedded thumbnail for Senne liet zich verzorgen op Neerpede!
Video
Herinner je je Senne nog, de ster uit onze kerstclip? Hij kwam afgelopen week langs op Neerpede voor een blessurebehandeling en wat advies van onze medische staf!
In navolging van enkele andere eersteklassers gaat ook Paars-Wit van start met een Referee Academy. De selectiedagen daarvoor zullen in maart en april plaatsvinden.