Daniel Zitka en Filip De Wilde geven zondag de aftrap!

Voor de laatste opdracht van het seizoen 2017-2018 ontvangt Paars-Wit zondag KRC Genk. Ex-doelmannen Daniel Zitka en Filip De Wilde geven de aftrap.

De 53-jarige Filip De Wilde is tegenwoordig aan de slag als sportief raadgever bij Waasland-Beveren en als keeperstrainer bij de Belgische U21. Tussen 1987 en 2002 speelde hij, op anderhalf seizoen bij het Portugese Sporting Lissabon na, onafgebroken voor RSCA. In totaal kwam hij zo aan 490 duels voor RSCA, enkel Paul Van Himst en Olivier Deschacht speelden ooit meer wedstrijden in het paars-witte shirt. De Wilde werd zes keer kampioen met RSCA en mocht ook twee Bekers van België aan zijn palmares toevoegen.

In zijn laatste seizoen speelde De Wilde nog samen met Daniel Zitka, de Tsjech die tussen 2002 en 2010 het Anderlechtse doel verdedigde. Hij werd drie keer kampioen met Paars-Wit en won in 2008 ook de Beker van België. De nu 42-jarige Zitka klokte uiteindelijk af op 202 officiële wedstrijden voor RSCA. Tegenwoordig is hij aan de slag als keeperstrainer bij Sparta Praag, de club waar hij zijn spelerscarrière ook afsloot.

Welkom terug in het Astridpark, Filip en Daniel!

Lees verder