Conference League: RSCA 3-3 Vitesse

RSC Anderlecht ontving donderdagavond Vitesse Arnhem in de heenwedstrijd van de play-offs in de UEFA Europa Conference League. Na een bijzonder levendige wedstrijd deelden de twee ploegen de buit (3-3). Volgende week wordt over de kwalificatie beslist in het Gelredome-stadion in Arnhem.

Francis Amuzu begon aan de wedstrijd en kon meteen dreigen. Zijn schot ging net naast. Tien minuten later was het wel raak, toen Benito Raman een voorzet van Sergio Gomez netjes kon afwerken.

Anderlecht bleef hoog druk zetten en Zirkzee en Raman kwamen dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. De goal viel echter aan de overkant. Eerst stopte Van Crombrugge nog een goede poging van Darfalou en later ook van Gboho, maar Eliezer Dasa kon profiteren van de rebound: 1-1. Amper drie minuten later kon Raman alweer scoren na een goeie opbouw tussen Murillo en Amuzu. Murillo stuurde Raman even later nog eens alleen diep maar de poging van Benito strandde deze keer op de paal.

Na de rust liep het meteen mis voor RSCA. Na enkele seconden al kon Nikolai Frederiksen de bal buiten het bereik van Van Crombrugge plaatsen: 2-2. Gboho zette meteen daarna nog een bal net naast. Paars-wit had het moeilijk in de tweede helft en met nog een kwartier op de klok klom Vitesse zelfs op voorsprong via Oussama Tannane.

Aan de overkant ging paars-wit nog vol in de aanval. Een goeie kopbal van Hannes Delcroix kon nog op het laatste moment gepareerd worden door doelman Schubert. De invallers brachten dan toch soelaas: in de slotminuten van de wedstrijd plaatste Yari Verschaeren de bal nog knap in de hoek. Even leek de zege nog in de maak nadat Sergio Gómez een strapschof afdwong, maar de elfmeter van Refaelov strandde op de lat. Eindstand: 3-3

HERBEKIJK DE WEDSTRIJD

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Delcroix, Hoedt, Gomez, Cullen, Olsson, Amuzu (68’ Ashimeru), Refaelov, Raman (83’ Verschaeren) & Zirkzee (68’ Thelin)

Vitesse : Schubert, Dasa, Tronstad, Darfalou (84’ Buitink), Bazoer, Frederiksen (64’ Tannane), Oroz, Hajek, Ghobo (90+1’ Vroegh), Bero & Wittez

Goals : 9’ Raman (1-0), 31’ Disa (1-1), 33’ Raman (2-1), 46’ Frederiksen (2-2), 72’ Tannane (2-3) & 89’ Verschaeren (3-3)