Merci supporters

Het mondmasker keurig op mond en neus. Luide gezangen en tifo’s ter nagedachtenis van de bezieler van ons clublied en clubicoon, Lange Jojo. Staande ovaties voor onze eregast Remco Evenepoel, matchwinnaar Lior Refaelov en doelpuntenmaker Joshua Zirkzee. Het was een viering voor het voetbal. De tapkranen bleven dan wel gesloten door de nieuwe maatregelen, maar de sfeer in het Lotto Park stuwde onze ploeg naar drie doelpunten en een derde overwinning op rij. 

RSC Anderlecht wenst haar supporters daarom uitdrukkelijk te bedanken voor de correcte naleving van de maatregelen tegen het coronavirus. De oproep van de Pro League en van onze club is duidelijk niet in dovemansoren gevallen. Dat bleek ook uit het rapport van de Match Delegate: zowel het respect voor de geldende Covid-maatregelen als de houding van onze supporters in het algemeen werd zonder meer omschreven als 'uitstekend.' Deze lijn trekken we, samen met de supporters, erg graag door in de komende wedstrijden in het Lotto Park.

Naar aanleiding van de zware incidenten met supporters in Luik en Beerschot besliste de Raad van Bestuur van de Pro League in overleg met de overheid wel om voor de rest van het kalenderjaar geen bezoekende supporters meer toe te laten in alle wedstrijden van de Pro League. “Deze maatregel installeert een afkoelingsperiode rond onze wedstrijden en zal, door het tijdelijk stopzetten van busreizen door bezoekende fans, ook zijn impact hebben op de viruscirculatie die we zo kunnen beperken”, aldus de Pro League.

Niettegenstaande het goede gedrag van onze supporters, is er wel degelijk een signaal nodig om dergelijke zware incidenten uit de voetbalstadions van dit land te bannen. Als voetbalclub zijn we ook solidair met alle andere sectoren die door de huidige coronamaatregelen getroffen en beperkt worden.

Eerstvolgende afspraak op de thuiswedstrijden tegen STVV en KV Kortrijk (Croky Cup).

Lees verder