"We willen onze agressiviteit opkrikken"

FELICE MAZZU

Na een korte interlandbreak staat zondag alweer de wedstrijd tegen Charleroi op het programma. RSCA ontvangt de Carolo’s in een zo goed als uitverkocht Lotto Park.

Coach Felice Mazzù zag een gemotiveerde groep aan het werk op training deze week. “Ik denk dat het deugd gedaan heeft voor veel spelers om naar hun nationale ploegen te trekken en zo even van omgeving te veranderen. Ik heb ze zien terugkomen met een glimlach en in een goede fysieke paraatheid, dus dat is op zich goed.”

Niet iedereen is evenwel al fit voor de wedstrijd van zondag. “Marco Kana heeft wat last van een ontsteking, Adrien Trebel is nog steeds out en wat Francis Amuzu betreft zal ik zaterdag pas een beslissing nemen. Benito Raman heeft tijdens de interlandbreak gewoon meegetraind. Amadou Diawara heeft kunnen spelen bij de nationale ploeg van Guinee, in overleg met ons, dus dat is ook positief. Ik wil het juiste moment kiezen om hem opnieuw in de ploeg te brengen.”

Ook de eerste wedstrijden van Zeno Debast bij de Rode Duivels kwam ter sprake op de persconferentie. “Ik vind dat Zeno het gewoon heel goed heeft gedaan. Er is al veel over gezegd en geschreven, ook dingen waar ik het niet altijd mee eens ben. Als je als 18-jarige meteen twee keer de volledige 90 minuten speelt voor de nationale ploeg, dan is het logisch dat je hier en daar eens een foutje maakt. We zijn allemaal heel erg trots op hem en ik hoop dat hij deze prestaties gewoon voortzet bij ons en bij de nationale ploeg.”

Wat de wedstrijd tegen Sporting Charleroi betreft, gaf de coach aan dat hij een gezonde dosis agressiviteit wil zien op het terrein. “De staf praat daar veel over met de spelersgroep en we werken daaraan op training. We moeten die agressiviteit en de intensiteit opkrikken in onze wedstrijden, ik ben het eens met onze supporters die dat vragen. We moeten daar nog stappen in zetten als groep en zo verder groeien.”

Bekijk de video OP MAUVE TV

Lees verder