RSCA Futsal op weg naar Lissabon

RSCA Futsal speelt deze week de eliteronde van de Champions League. In Lissabon strijdt het om een plekje bij de Final Four. Daarvoor moet het onder andere voorbij Sporting Portugal, de finalist van vorig jaar.

RSCA Futsal vertrok dinsdagochtend naar Lissabon. Ze moeten het opnemen tegen Sporting Portugal (Portugal), Loznica-Grad (Servië) en Haladas VSE (Hongarije). In deze fase van de competitie zijn er nog maar 16 teams over.

In de main round, de vorige ronde, wist RSCA Futsal zich te kwalificeren met 6 punten uit 3 wedstrijden, na de confrontatie met Barça.

Het doel is nu om het exploot van vorig jaar te herhalen en opnieuw te kwalificeren voor de Final Four, de laatste fase van de competitie. Die wordt eind april gespeeld met de beste 4 ploegen, in een nog te bepalen gaststad. Alleen de groepswinnaars van de eliteronde bemachhtigen een ticket voor de Final Four.

Cristiano Marques, keeper van RSCA Futsal: "Sporting haalde de voorbije vijf jaar vier keer de finale van de Champions League. In mei hielden ze ons nog zonder pardon uit de finale van de Final Four.Sporting verslaan zou een regelrechte stunt zijn voor RSC Anderlecht."

Wedstrijdverslagen en doelpunten zijn te vinden op de sociale netwerken van RSCA Futsal.

Come on you Mauves!

Lees verder