RSCA Futsal start nieuw Champions League avontuur

Futsal Champions League

Deze week wordt de main round van de Futsal Champions League gespeeld. RSCA Futsal is als landskampioen opnieuw uitgenodigd voor het kampioenenbal. Met onder meer een wedstrijd tegen Barça wordt het weer genieten van futsal op het allerhoogste niveau. Live te volgen op Mauve TV. 

In de main round is RSCA Futsal ingedeeld in een groep met gastheer KMF Loznica-Grad (Servië), Barça (Spanje) en Luxol St. Andrews (Malta). Vanavond - woensdag 20u30 - wordt de eerste wedstrijd gespeeld tegen Loznica-Grad, op donderdag om 17u30 volgt de absolute topwedstrijd tegen viervoudig Champions League winnaar Barça. Beide wedstrijden zijn live te zien op Mauve TV. Zaterdag om 17u30 volgt nog een laatste wedstrijd tegen het Maltese Luxol St. Andrews. Doel is om het exploot van vorig jaar te herhalen, toen de mannen van Luca Cragnaz de Final Four bereikten.

MAUVE TV

HOE ZIT DE FUTSAL CHAMPIONS LEAGUE IN ELKAAR?

De Futsal Champions League bestaat uit drie rondes: de main round, elite round en een Final Four. Elk van deze rondes worden in de vorm van mini-toernooien met vier ploegen afgewerkt bij een gastheer uit de groep. 

Vorig jaar organiseerde RSCA Futsal de main round voor een volle Alfasun Indoor Arena, dit jaar strijken de Sportingboys neer in Servië bij tegenstander Loznica-Grad. De eerste drie clubs  per groep stoten door naar de elite round. Om de loting als reekshoofd in te gaan is het belangrijk om eerste of tweede te eindigen. In de elite round worden de beste 16 ploegen ingedeeld in vier groepen. De vier groepswinnaars plaatsen zich voor de final four. 

Nog niet helemaal vertrouwd met de ins en outs van het futsal? Lees onze introgids en wees helemaal klaar voor de Champions League.

LEES DE FUTSALGIDS

Lees verder