RSCA Futsal plaatst zich voor het eerst voor de Final Four van de Champions League

Niets minder dan historisch. Dankzij de 0-9 zege tegen United Galati heeft RSCA Futsal zich, ten koste van titelhouder Barça, weten kwalificeren voor de Final Four van de Champions League. Een ongeziene primeur voor de club.

We schrijven zaterdag 26 november, zo rond 22u. Barça verslaat Futsal Pala met vijf doelpunten verschil. Toch volstaat dat niet voor de Blaugrana, die 6 doelpunten verschil nodig hadden om zich te kwalificeren voor de Final Four van de Champions League. De euforie in het hotel waar de spelers en staf van RSCA Futsal verblijven, is enorm. Na affluiten weten zij immers dat de kwalificatie voor de Final Four van de Champions League binnen is.

Even terug in de tijd. RSCA Futsal wist eerst de gastploeg, het Kroatische Futsal Pula, met 3-2 opzij te zetten. Daarna volgt een knotsgekke wedstrijd tegen Barça, de eindwinnaar van vorig jaar, waarin Sporting een 2-5 achterstand in de laatste minuten van de wedstrijd weet om te buigen tot een 5-5 gelijkspel. Daarna was het aan RSCA Futsal om met genoeg doelpunten verschil te winnen van United Galati en zo de druk bij Barça te leggen, dat zijn laatste wedstrijd pas 3 uur na de onze zou aftrappen.

RSCA Futsal kweet zich perfect van zijn taak door met 0-9 te winnen van de Roemeense kampioen. Barça won vervolgens met 7-2 van Futsal Pula en kwam één doelpunt te kort om naar de Final Four door te stoten. Het werd dus een historische dag voor onze club, die zich ook onder de naam Halle-Gooik zich nog nooit bij het selecte kransje van de Final Four wist te voegen. “Dit is een droom. We wilden met RSCA Futsal de kloof met de Europese top dichten, maar ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan”, sprak manager Lieven Baert.

De wedstrijden van de Final Four zullen eind april/begin mei plaatsvinden in een nog te bepalen locatie. De vier ploegen nemen het tegen elkaar op in een mini-toernooi, bestaande uit halve finales en een finale. Sporting zal het er in de halve finale opnemen tegen Sporting CP, Benfica of Palma Mallorca. Paars-wit gaat er op jacht naar de eindwinst van de Champions League, wat een historisch moment zou kunnen worden voor RSCA Futsal.

Lees verder