Sporting bekert verder na penaltythriller op het Lisp

Lierse - RSCA

Donderdagavond speelde Sporting op het Lisp in de 16de finales van de Croky Cup. Robin Veldman bracht een aantal wijzigingen aan in zijn basiself. Het meest opvallend: Bart Verbruggen startte in doel, en Zeno Debast kreeg na zijn selectie voor de Rode Duivels eerder die dag, ook de kapiteinsband om de arm. Verder startte onder andere Adrien Trebel voor het eerst sinds augustus weer in de basis.  Ook Majeed Ashimeru, Mario Stroeykens en Anouar Ait El Hadj begonnen de wedstrijd.

Sporting begon sterk en voetbalde meteen enkele goede kansen bij elkaar. Mario Stroeykens kwam net niet tot scoren in de openingsfase na een voorzet van Francis Amuzu. Diezelfde Amuzu werd even later tegen de grond gewerkt in de zestien, strafschop voor paars-wit. Fábio Silva zette de penalty foutloos om, hij trapte de 0-1 staalhard tegen de netten. Maar Lierse weerde zich, en even later stond het alweer 1-1. Serge Tabekou klopte Bart Verbruggen nog geen drie minuten na de openingstreffer. Daar bleef het echter niet bij. Op slag van rust kreeg Mario Stroeykens de bal in de kluts, en hij draaide zich beheerst vrij en trapte zo enig mooi de 1-2 binnen.

Na de rust moest doelman Jarno De Smet redding brengen op Mario Stroeykens en Fábio Silva. Serge Tabekou dwong Bart Verbruggen tot een goede save. Een schot van Anouar Ait El Hadj ging na een uur maar net over het doel, waarna Ait El Hadj en Stroeykens plaats maakten voor Benito Raman en Theo Leoni. Ook Lior Refaelov en Amadou Diawara kregen even later speeltijd in de plaats van Francis Amuzu en Adrien Trebel. Met nog tien minuten te gaan, leek paars-wit de overwinning te gaan binnenhalen, maar dat was zonder de ingevallen Daan Vekemans gerekend. Als een duiveltje uit een doosje prikte hij de 2-2 binnen, Lierse - RSCA ging zo naar verlengingen.

Die verlengingen hadden nog enkele kansen langs beide kanten in petto, maar geen beider ploegen wist te scoren. En zo zouden strafschoppen beslissen over welke ploeg zou doorstoten naar de achtste finales van de beker. De penaltyreeks werd een ware thriller met niet minder dan 18 strafschoppen. Het was doelman Bart Verbruggen zelf die de verlossende 8-9 tegen de netten trapte, en zo de volgende ronde veiligstelde. Eind december treft paars-wit KRC Genk op verplaatsing.