KV Oostende 0-2 RSCA

RSC Anderlecht trok vrijdag naar KV Oostende voor de openingswedstrijd van de 24e speeldag van de Jupiler Pro League. In vergelijking met de wedstrijd van vorig weekend tegen Antwerp werd Majeed Ashimeru vervangen door Kristian Arnstad (terug van schorsing), terwijl Benito Raman (geschorst) in de aanval werd vervangen door Mario Stroeykens. Nieuwe aanwinst Islam Slimani begon de wedstrijd op de bank. De mannen van Brian Riemer boekten een verdiende overwinning in de Diaz Arena.

Oostende begon de wedstrijd met veel druk naar voeren. Durdov en het duo Atanga en Batzner lieten twee grote kansen liggen in het eerste half uur en de kustploeg betaalde al snel de prijs voor hun onnauwkeurigheid. Amir Murillo scoorde eenvoudig uit een hoekschop na 32 minuten spelen. Sporting dreigde ook meermaals, vaak via Amuzu op de linkerflank, maar de laatste pass miste vaak wat finesse. 0-1, stand bij de pauze.

Na de pauze werd een schot van Mario Stroeykens ternauwernood gemist en de rebound van Anders Dreyer raakte de bovenkant van de lat. Paars-wit controleerde vervolgens goed, maar het was Bart Verbruggen die zich moest tonen toen Sakamoto een schot naast stuurde. Twintig minuten voor tijd maakte Islam Slimani zijn debuut, hij kwam in de plaats van Francis Amuzu. Bart Verbruggen speelde een uitstekend partij en verrichtte opnieuw een goede redding op Sakamoto. Door een mooie aanval van Majeed Ashimeru en Yari Verschaeren kon Anders Dreyer uiteindelijk het verlossende doelpunt maken: 0-2 en drie logische punten.