Sporting wint op Mechelen

Zondagavond trok paars-wit naar Mechelen voor de 23ste speeldag van de Jupiler Pro League. Benito Raman stond in de basiself, hij verving Francis Amuzu in vergelijking met de basis tegen Standard. Waar de heenwedstrijd nog eindigde op een gulle 7-2, was de einduitslag in de terugwedstrijd meer bescheiden: RSCA won met het kleinste verschil.

Coach Vincent Kompany voorspelde voor de wedstrijd een open match met twee teams die veel druk gingen zetten, en zo geschiedde. Er kwamen meteen kansen langs beide kanten, met Cuypers die voor Mechelen bijna tot scoren kwam, en Benito Raman die aan de overkant gevaarlijk kon zijn. Diezelfde Benito Raman zetten in de 23ste minuut Joshua Zirkzee op weg naar het openingsdoelpunt. De nummer 23 omzeilde zijn tegenstanders, en schoot de 0-1 overhoeks binnen. Mechelen was verder niet meer gevaarlijk, Sporting leidde verdiend aan de rust.

Vroeg in de tweede helft werd Benito Raman gestopt door doelman Thoelen na een goede spurt van Josh Cullen. En even later was er opnieuw bijna de 0-2, dit keer via Zirkzee na een pass van Lior Refaelov. Sporting hield de controle over de wedstrijd, maar slaagde er niet in om enkele goede kansen af te maken. Een bal achter het steunbeen van Benito Raman ging tegen de netten, maar hij werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Lisandro Magallán liet op zijn beurt de lat van de Mechelse doelman trillen na een uitstekende kopbal op een corner van Sergio Gómez, maar ook toen bleven de bordjes hangen op 0-1. En ook Joshua Zirkzee kwam bijna nog tot scoren na een actie van de ingevallen Amuzu. Ondanks enkele onbenuute mogelijkheden kwam de overwinning niet meer in het gevaar voor paars-wit, en kwamen de drie punten verdiend mee naar Brussel. Komende week wacht een belangrijk tweeluik, met Cercle en Union op het programma.

meer foto's

KV Mechelen : Thoelen, Bijker, Wouters, Walsh, Hairemans (73’ Storm), Druijf (63’ Shved), Cuypers, Mrabti, Peyre (79’ Kaya), Vanlerberghe & De Souza

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallan, Gomez, Cullen, Olsson, Refaelov (83’ Delcroix), Verschaeren (83’ Ashimeru), Raman (74’ Amuzu) & Zirkzee (86’ Zirkzee)

Goal : 23’ Zirkzee (0-1)