KV Kortrijk 2-2 RSCA

Deze zondagavond reisde Sporting af naar Kortrijk voor de 26ste speeldag van de Jupiler Pro League. In vergelijking met de wedstrijd van donderdag in Bulgarije werden Kristian Arnstad, Amadou Diawara en Mario Stroeykens vervangen door Lior Refaelov, Majeed Ashimeru en Benito Raman in de basis. In een stevige strijd in het Guldensporenstadion, waar beide ploegen veel kansen kregen, moesten de Brusselaars genoegen nemen met een logisch gelijkspel.

RSCA begon goed aan de wedstrijd: Benito Raman en Islam Slimani misten rakelings het kader. Even later zorgde Amir Murillo en Islam Slimani ervoor dat Benito Raman doelman Vandenberghe voor het eerst kon testen. De thuisploeg reageerde met Kristof D'Haene die in een één-op-één situatie met Bart Verbruggen miste. Na een kwartier spelen was de Kortrijkse doelman alert bij een schot van Islam Slimani. Bart Verbruggen redde vervolgens eenvoudig op schoten van Gueye en Selemani. Aan de andere kant van het veld profiteerde Islam Slimani bijna van een één-tweetje met Anders Dreyer om de score te openen. Op het half uur moest Bart Verbruggen alert zijn bij een kopbal van Faiz Selemani. Pas aan het einde van deze bewogen eerste helft werden de Mauves beloond voor hun inspanningen. Op een corner van Lior Refaelov tikte Majeed Ashimeru de bal door naar Anders Dreyer, die met een geweldige trap uit zijn linkervoet de bovenhoek van het doel haalt. 0-1.

Kortrijk maakt in de tweede helft vrij snel gelijk, na een eerste gemiste kans van Benito Raman. Bij een snelle tegenaanval ingezet door Messaoudi kon Bart Verbruggen de bal wegduwen, maar belandde deze in de voeten van Abdelkahar Kadri, die de 1-1 op het scorebord zette. Francis Amuzu verving Benito Raman op het uur, maar het waren de Kerels die even later de leiding namen via een goal van Joao Silva: 2-1. Francis Amuzu verzuimde vervolgens een kans na een één-op-één duel met de doelman van de thuisploeg. Het was Amir Murillo die uiteindelijk kon profiteren van een misverstand tussen een verdediger en zijn doelman en zo 2-2 maakte. In de blessuretijd kon Islam Slimani niet profiteren van het goede werk van Yari Verschaeren gevolgd door een prima voorzet van Amuzu.