Een punt in extremis tegen KVK

Zondag trokken de Mauves naar Kortrijk in het kader van speeldag 7 van de Jupiler Pro League. In vergelijking met de trip naar Genk voor de interlandbreak stond Ludwig Augustinsson (geblesseerd) zijn plaats in de basis af aan Moussa N'Diaye. Coach Brian Riemer gaf ook de voorkeur aan Francis Amuzu boven Anders Dreyer. In de thuisploeg speelden twee door Neerpede opgeleide spelers: Marco Kana (uitgeleend) en Nayel Mehssatou. Thorgan Hazard speelde de laatste 30 minuten van een wedstrijd die eindigde in een gelijkspel. Een zwaarbevochten punt.

Anderlecht nam vanaf het begin het initiatief. Tien minuten ver brak Francis Amuzu een eerste keer door, zijn schot raakte de lat. Tegen de gang van het spel in waren het echter de Kerels die de score openden via Dion De Neve, die Killian Sardella passeerde en doelman Dupé verschalkte. De thuisploeg kon echter niet lang genieten van hun voorsprong, want het licht afgeweken schot van Kasper Dolberg belandde mooi in de hoek. Maxime Dupé redde vervolgens knap op een kopbal van Felipe Avenatti. Francis Amuzu kwam vervolgens twee keer dichtbij een doelpunt en vlak voor rust dwong een schot van Théo Leoni doelman Tom Vandenberghe tot een goede redding.

Het begin van de tweede helft was minder geanimeerd. Na pover uitvoetballen van Maxime Dupé kopte Felipe Avenatti de bal in de bovenhoek, maar Zeno Debast redde met zijn hand. De scheidsrechter stuurde Zeno met rood naar de kleedkamer en wees naar de stip. Felipe Avenatti zette de penalty om en zette zo de Kerels op voorsprong. Een precieze pass van Jan Vertonghen lanceerde Louis Patris en hij kwam dicht bij de gelijkmaker. Het grondscherende schot van Théo Leoni werd goed gepareerd door doelman Tom Vandenberghe. De Kortijkse goalie onderscheidde zich opnieuw op een poging van Kasper Dolberg die uiteindelijk werd afgevlagd voor buitenspel. Marco Kana kreeg kort daarna zijn tweede gele kaart en dus werden de laatste tien minuten van de wedstrijd met tien tegen tien gespeeld. Helemaal aan het einde van de blessuretijd had Anders Dreyer - die net was ingevallen - dan toch nog een onhoudbaar schot in petto. Eindstand 2-2.