Julien Duranville maakt de overstap naar Borussia Dortmund

Julien Duranville

De 16-jarige flankaanvaller heeft na 10 jaar bij paars-wit beslist om de club te verlaten.

Julien Duranville trok op 7-jarige leeftijd voor het eerste het paars-witte shirt aan en groeide op in Neerpede als deel van de talentvolle generatie 2006. De flankaanvaller, bijgenaamd “l’éclair”, maakte doorheen de jeugdopleiding indruk met zijn razendsnelle en onvoorspelbare individuele acties. 

In mei 2021 tekende Julien Duranville op 15-jarige leeftijd zijn eerste profcontract bij Sporting tot 2024. Zijn debuut in de eerste ploeg volgde een jaar later op 22 mei 2022, dankzij een invalbeurt op Club Brugge op de laatste speeldag van het seizoen. Daarmee werd Duranville de op drie na jongste speler in de clubgeschiedenis. Enkel Nii Lamptey, Paul Van Himst en Romelu Lukaku maakten vroeger hun debuut in het eerste elftal van paars-wit.

‘Juju’ scoorde zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht van RSCA in de match tegen OHL in september 2022, in hetzelfde weekend waar hij ook voor de RSCA Futures al had gescoord tegen RWDM in de Challenger Pro League. 

Al geruime tijd knoopte de club gesprekken aan met de speler en zijn entourage om Julien langer aan de club te binden. De club heeft alles in het werk gesteld om Julien, binnen een duidelijk kader en traject, een toekomst te bieden binnen het eerste elftal van paars-wit. De speler en zijn entourage verkozen echter de stap naar het buitenland. Dat mondde uiteindelijk uit in een akkoord met Borussia Dortmund dat voor alle partijen de beste oplossing biedt.

CEO Sports Jesper Fredberg:

"We zijn uiteraard in de eerste plaats triest dat we een talent als Julien Duranville verliezen. Onze ambities zijn niet veranderd: we willen onze eigen talentvolle spelers begeleiden naar hun doorbraak in het eerste elftal en onze fans ook het plezier schenken om hen aan het werk te zien. Maar gezien de specifieke omstandigheden rond Julien, is dit de beste oplossing voor de speler en de club. Dortmund heeft een uitstekende reputatie wat betreft de begeleiding van jonge talenten, dus we zijn uiteindelijk ook blij dat Julien zich bij zo'n club verder zal kunnen ontwikkelen."

Iedereen binnen Royal Sporting Club Anderlecht, en in het bijzonder de jeugdcoaches en medewerkers die Julien Duranville hebben begeleid in de laatste 10 jaar, wensen hem het allerbeste toe in zijn verdere carrière. Julien zal altijd welkom zijn en blijven op Neerpede.

Lees verder