Speelsters van BX ontmoeten RSCA- en Telenet-werkneemsters op ‘Job Inspiration Day’

Een twintigtal speelsters van BX Brussels die de nodige tips & tricks opsteken van vrouwelijke werkneemsters van RSC Anderlecht en Telenet: ziedaar het recept van de eerste ‘Job Inspiration Day’ die woensdagnamiddag op Neerpede georganiseerd werd.

RSC Anderlecht, Telenet en BX Brussels vormen sinds de start van dit seizoen een sterke drievuldigheid. Met ‘More Girls in Football’ delen deze drie partners een gemeenschappelijk doel. Het is meer dan een credo, want ook naast het veld slaan de drie partners de handen in elkaar om meisjes binnen en buiten Brussel bij het voetbal te betrekken.

Een sportieve carrière als speelster of coach is daarbij lang niet de enige optie. Dat ontdekten zo’n 20 speelsters van BX Brussels, allen tussen de 15 en 20 jaar oud, die woensdagnamiddag afzakten naar de kantoren van RSC Anderlecht in Neerpede voor een ‘Job Inspiration Day’.

Dankzij deze medewerkers van onder meer HR, IT, marketing en pedagogische begeleiders kregen de speelster een goed beeld van de professionele opportuniteiten bij sport- en mediabedrijven zoals RSC Anderlecht en Telenet.

Op het programma stond eerst een keynote van sportpsychologe Ellen Schoupe, met daarna een speeddating-sessie met telkens 5 vrouwelijke werkneemsters van RSC Anderlecht en van Telenet. Dankzij deze medewerkers van onder meer HR, IT, marketing en pedagogische begeleiders kregen de speelster een goed beeld van de professionele opportuniteiten bij sport- en mediabedrijven zoals RSC Anderlecht en Telenet. De focus lag zo voor een keer niet op het sportieve traject, maar wel op alle andere mogelijke carrières die de jonge Brusselse vrouwen met een hart voor de sport kunnen najagen.

Na de speeddating volgde nog een netwerksessie met de profielen die de speelsters van BX het meeste aanspraken. De speelsters keerden uiteindelijk niet alleen met een rugzak vol informatie en ambitie terug naar huis, maar mochten ook een certificaat van deze ‘Job Inspiration Day’ op zak steken.

De timing is, daags na de Internationale Vrouwendag, uiteraard geen toeval. Maar doorheen het jaar volgen nog Job Inspiration Days voor het grote publiek. Eerstvolgende afspraak op 27 april in het Lotto Park, inschrijven kan hier.

Lees verder