15 spelers verlaten Neerpede tijdens interlandbreak

15 Internationals leave Neerpede during international break

Tot het einde van de interlandbreak zal Vincent Kompany in Neerpede een kleine groep spelers coachen. Ontdek hier welke spelers door hun nationale ploeg zijn opgeroepen. Twee sportingboys staan zaterdagavond in Dublin tegenover elkaar. 

  • Yari Verschaeren is geselecteerd voor de vriendschappelijke wedstrijden die de Rode Duivels zullen spelen in Ierland (26/03) en thuis tegen Burkina Faso in het Lotto Park (29/03). Dertien andere spelers die op de één of andere manier langs Neerpede zijn gepasseerd, maken ook deel uit van de door Roberto Martínez bekendgemaakte selectie.
  • Anouar Ait El Hadj, Marco Kana & Killian Sardella zitten in de selectie van de Belgische beloften die het op 29 maart opnemen tegen Denemarken in het kader van de kwalificaties voor het Europees Kampioenschap UEFA U21 Euro 2023. De jonge Belgen domineren hun kwalificatiegroep volledig met niet minder dan zes overwinningen in evenveel gespeelde wedstrijden.
  • Alonzo Engwanda-Ongena & Mario Stroeykens spelen in Finland de Elite Tour kwalificaties met het oog op Euro U19 2022 dat plaatsvindt in Slowakije. De jongens van Wesley Sonck, die zijn ingedeeld in een groep met Italië, Finland en Duitsland, wacht de zware taak om op de eerste plaats te eindigen als ze in juni willen deelnemen aan het eindtoernooi.
  • Noah Sadiki (U18) & Enock Agyei (U17) zijn ook geselecteerd voor ons nationale team. De U18 zullen het in vriendschappelijke wedstrijden opnemen tegen Tsjechië (23/03), Noord-Ierland (25/03) en Noorwegen (28/03). De U17 spelen tegen Estland (23/03), Spanje (26/03) en Bosnië (gastland, 29/03) in de Elite Tour met het oog op Euro U17 2022 in Israël.
  • Kristian Arnstad zou ook een Elite Tour spelen met de U19 van het Noorse nationale team, maar deze kwalificatiegroep is uitgesteld vanwege de oorlog in Oekraïne. De kwalificatiewedstrijden zullen naar verwachting begin juni plaatsvinden.
  • Kristoffer Olsson is nog steeds in de running voor een WK-ticket. Als Zweden wint van Tsjechië (24/03), zullen ze het in de play-off 'finale' (29/03) opnemen tegen Polen. Als ze de finale niet halen, spelen ze een vriendschappelijke wedstrijd tegen Wales of Oostenrijk (afhankelijk van het resultaat van die andere play-off 'finale').
  • Amir Murillo kan ook nog altijd het WK in Qatar halen. Panama staat op de vierde plaats in de eindronde van de CONCACAF – wat een play-off betekent tegen een land uit Oceanië in juni in Doha - maar kan nog worden ingehaald door Costa Rica. De duels tegen Honduras (24/03), de VS (27/03) en Canada (30/03) zullen beslissend zijn.
  • Josh Cullen zal sowieso niet deelnemen aan de volgende Wereldbeker, maar hij speelt deze week wel nog internationale wedstrijden. Onze verdedigende middenvelder ontmoet de Rode Duivels en zijn ploeggenoot Yari Verschaeren in Dublin (26/03), voordat hij het opneemt tegen Litouwen (29/03) in een tweede vriendschappelijke wedstrijd.
  • Sergio Gómez, Joshua Zirkzee & Bart Verbruggen werden zoals gewoonlijk opgeroepen voor hun nationale jeugdploegen. Als leider van hun kwalificatiegroep voor Euro U21 2023, nemen de Spanjaarden het op tegen Litouwen (25/03) en Slowakije (29/03). Oranje is ook nog in de running en zal het opnemen tegen Bulgarije (25/03) en Zwitserland (29/03).

Lees verder