KAA Gent 1-0 RSCA

Deze zondagavond trok RSCA naar de Ghelamco Arena om het op te nemen tegen KAA Gent. Brian Riemer koos voor dezelfde 11 als vorige week in het Lotto Park. Na een wedstrijd met uiteindelijk 10 tegen 11 man verloor Sporting van de Buffalo's.

Gent begon goed aan de wedstrijd, het gevaar kwam van Gift Orban en een schot van Hugo Cuypers belandde op de paal. Het antwoord van Anderlecht liet niet lang op zich wachten. Na goed werk van Islam Slimani en Anders Dreyer werd het afstandsschot van Yari Verschaeren op de doellijn gered door Kamil Piatkowski. Paars-wit kwam daarna steeds beter in de wedstrijd en nam geleidelijk de controle over. De voorzet van Anders Dreyer kwam tot bij Amadou Diawara, maar de poging werd door doelman Paul Nardi geblokkeerd. Het waren de Buffalo's die de laatste kans van de eerste helft opeisten, Hugo Cuypers besloot opnieuw op de paal. 0-0 bij de rust.

Na tien minuten spelen in de tweede helft belandde een schot van Gift Orban in de bovenhoek: 1-0. Anderlecht op achtervolgen aangewezen. Anders Dreyer forceerde vervolgens een goede redding van doelman Paul Nardi na goed aangeven van Amir Murillo. Met nog twintig minuten te gaan kwamen Moussa N'Diaye en Lior Refaelov Killian Sardella en Majeed Ashimeru vervangen. Een kwartier voor tijd moest Amadou Diawara het veld verlaten na een tweede gele kaart. Coach Brian Riemer probeerde met Benito Raman, Kristian Arnstad en Nilson Angulo nog het tij te keren, maar na 90 minuten spelen bleef het 1-0. Volgende week ontvangt Anderlecht op donderdag Villareal CF (Conference League) en op zondag Cercle Brugge in het Lotto Park. Twee zeer belangrijke duels.