Kansen maar geen punten op Gent

Deze zondag reisde RSCA af naar KAA Gent voor de 32ste speeldag van de Jupiler Pro League. Wesley Hoedt, die tegen Antwerp geschorst was, stond weer in de basis en was de enige wijziging in de basisopstelling. Sporting kreeg de meeste kansen maar verloor met 1-0 in Gent. Met nog twee wedstrijden te gaan, valt RSCA uit de top vijf. Er resten nog twee wedstrijden in de reguliere competitie.

De Buffalo's zetten in de eerste helft druk op onze verdediging. Hendrik Van Crombrugge moest zich reppen op een schot van Vadis Odjidja Ofoe. Anderlecht antwoordde na 15 minuten. Doelman Davy Roef, net als Vadis ex-RSCA, bracht redding op de pogingen van Lior Refaelov en Joshua Zirkzee. De partij verliep verder intens, maar de score bleef gelijk.

In de tweede helft trok paars-wit het laken naar zich toe, en stapelden de kansen zich op. Na een uur spelen, belandde een hard schot van Yari Verschaeren op de vuisten van Davy Roef, en even later mikte Sergio Gómez een vrije trap op het hoofd van Wesley Hoedt, maar diens kopbal bleef te centraal. Een schot van Lior Refaelov ging net naast en een trap van Sergio Gómez werd geblokt door Davy Roef. Anouar Ait El Hadj en Benito Raman kwamen tussen de lijnen in de plaats van Lior Refaelov en Joshua Zirkzee. Tegen de verhoudingen in vond Gent de doorbraak via Tarik Tissoudali (1-0). Ondanks enkele beloftevolle fases aan de overkant, bleef de score ongewijzigd. RSCA valt door de nederlaag uit de top vier, en moet nu vol aan de bak in de twee resterende wedstrijden van de reguliere competitie.

Gent : Roef, Okumu, Ngadeu, Odjidja, Castro-Montes (84’ Nurio), Hjulsager (79’ Owusu), Samoise (84’ Hanche-Olsen), Torunarigha, Kums, Depoitre (79’ Lemajic) & Tissoudali (90+2’ Bezus)

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallan, Gomez, Ashimeru, Cullen, Refaelov (76’ Ait El Hadj), Verschaeren (84’ Amuzu), Zirkzee (76’ Raman) & Kouamé

Goal : 80' Tissoudali (1-0)