Gelijkspel in Limburg

Zondag trok paars-wit naar KRC Genk, waar Brian Riemer twee splers hun eerste basisplaats bij hun nieuwe club gunde. Ludwig Augustinsson en Thomas Delaney startten in de basis, Moussa N'Diaye en Amadou Diawara begonnen op de bank. Ook Anders Dreyer startte in de basis, de Deen keerde terug uit schorsing. Ondanks een vroege kaart en een voorsprong tot diep in de tweede helft, moest RSCA zich tevreden stellen met een gelijkspel.

GNKAND

Het begin van de wedstrijd was levendig en intens, maar dat leverde weinig uitgespeelde kansen. Alleen Christopher Bonsu Baah schoot op doel, maar ongevaarlijk voor Maxime Dupé. Al speelde de Ghanees even later wel een hoofdrol toen hij na 15 minuten zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Rood dus voor Genk, al vielen er ook langs paars-witte kant heel wat gele kaarten. Kasper Dolberg had na een half uur kunnen scoren uit een voorzet van Ludwig Augustinsson, maar de kopbal van de Deen miste de kracht om doelman Maarten Vandevoordt te verontrusten. De thuisploeg sloeg terug via Joseph Paintsil, wiens schot de buitenkant van de paal raakte. 0-0 bij de rust.

GNKAND

Ondanks het numerieke overwicht bleven kansen uit voor RSCA. Alleen een poging van Zeno Debast bracht Maarten Vandevoordt in de problemen. Na een uur spelen was het echter Bryan Heynen die met een kopbal van dichtbij Maxime Dupé tot een mooie redding dwong. Even later was het dan toxh prijs voor Sporting. Francis Amuzu, die pas twintig minuten voor tijd in het veld was gekomen, loste een prachtig, onhoudbaar schot van buiten het strafschopgebied. 0-1. Luis Vázquez, ook in het veld gekomen als invaller, kreeg twee goede kansen, maar hij was niet in staat om  een harde bal van Thomas Delaney binnen te werken van dichtbij. En ondanks het overtal, kreeg paars-wit diep in de blessuretijd alsnog een gelijkmaker te verwerken. Tolu Arokodare maakte in de blessuretijd gelijk uit een voorzet van Daniel Muñoz. Eindstand 1-1.