De vijf mooiste momenten van Pieter Gerkens bij Anderlecht

  • Dit artikel verscheen eerst in de Matchday nieuwsbrief van vrijdag 30 oktober.
    Schrijf je in.

Drie jaar speelde Pieter Gerkens voor RSC Anderlecht. In die tijd trok hij 79 keer het paars-witte shirt aan en was hij goed voor 11 doelpunten. Vandaag keert hij voor het eerst als tegenstander terug naar het Lotto Park, waar hij enkele mooie momenten beleefde. Een overzicht:

Debuteren met een prijs: de supercup van 2017

Al bij zijn officieel debuut pakt Pieter Gerkens een prijs. In de Belgische supercup tegen Zulte Waregem mag hij een kwartier voor affluiten invallen voor Ivan Obradovic. Scoren doet de Limburger niet, maar dankzij de 2-1 zege van Sporting wint hij wel zijn eerste prijs als profvoetballer.

Eerste doelpunt en assist

Na tien speeldagen in dat seizoen scoort Gerkens voor het eerst voor Anderlecht. Hij zet de 0-1 op het scorebord tegen KV Mechelen, een doelpunt dat die maand verkozen wordt tot Goal of the Month,  al lag dat vooral aan de assist van Sofiane Hanni. In die wedstrijd – die paars-wit afsluit met een spectaculaire 3-4 overwinning – levert Gerkens ook zijn eerste assist in Brusselse loondienst af.

Europees succes

Ons laatste Europees succes hebben we mede te danken aan Pieter Gerkens. Op 5 december 2017 kijkt een dan al uitgeschakeld RSCA Celtic in de ogen in de laatste groepsmatch van de Champions League. In een volgepakt Celtic Park is het Gerkens die een owngoal van Simunovic forceert. Het is tot vandaag de laatste Europese overwinning van paars-wit.

Het meest hilarische moment

Gerkens stond bij Anderlecht gekend om zijn flauwe moppen, net als Frank Boeckx. Tijdens de winterstage twee seizoenen geleden stonden beide heren tegenover elkaar in een heus duel. Een filmpje dat we jullie niet willen onthouden.

Laatste goal tegen … Antwerp

Geteisterd door blessures deed Gerkens vorig seizoen de netten geen enkele keer trillen. Zijn laatste doelpunt dateert dan ook van de play-offs een jaar eerder tegen … zijn huidige ploeg, Antwerp. De Limburger brengt zijn team op voorsprong, maar Anderlecht gaat alsnog met 1-2 onderuit na een late goal van nog zo’n ex-Sportingboy, Dieumerci Mbokani.

Lees verder

Le onze des U21 contre le KV Mechelen. COYM! 🟣⚪ #ANDKVM