De jongeren van FEFA op bezoek in het Lotto Park

Woensdagnamiddag kwamen de spelertjes van FEFA (foot - études - familles - Anderlecht) langs in het Lotto Park voor hun jaarlijkse ploegfoto. De jeugdploegen mochten langs de grote poort van het Park, helemaal door tot aan de heilige graal: de kleedkamer van de eerste ploeg van Sporting. Daarna ging het via de spelerstunnel, net als de grote jongens, naar het veld, om vervolgens per ploeg vereeuwigd te worden op de gevoelige plaat in de VIP-tribune: een ploegfoto om te koesteren.

Hun bezoek aan het Lotto Park kadert binnen een groter partnership tussen FEFA en RSC Anderlecht. De ploegen van FEFA spelen in de truitjes van Sporting, maar daar stopt het uiteraard niet. De VZW FEFA krijgt bijvoorbeeld ook administratieve hulp van de club. Zo neemt RSC Anderlecht de administratieve en logistieke kosten voor zijn rekening die gepaard gaan met het runnen van een club bij de KBVB. Daarnaast staat Sporting de trainersstaf van FEFA bij met raad en daad. 

Af en toe krijgen spelertjes van FEFA zelfs de kans om door te stromen naar onze provinciale ploegen op de Heysel, of zelfs tot bij de elitejeugd op Neerpede. Volgend seizoen organiseert Sporting bovendien huiswerkhulp voor de spelertjes van FEFA, die zal doorgaan in het Lotto Park. FEFA startte onlangs ook met hun eigen Girls Foot Academy, waar onze RSCA Women-ploeg meter van is. De coaches van de FEFA-acedemie voor meisjes komen binnenkort op bezoek op Neerpede voor een opleiding. 

En wanneer we na corona eindelijk weer de deuren mogen openen voor het grote publiek, kunnen ook de spelers van FEFA en hun familie de thuiswedstrijden van paars-wit weer bijwonen aan een verminderd tarief. We hopen hen snel te kunnen verwelkomen in de 200 plaatsen die voor hen zijn voorbehouden.

Het deed ons veel plezier om de ketjes van FEFA nog eens te zien in het Lotto Park. We wensen hen nog veel trainingsvreugde, en hopen hen snel weer te kunnen verwelkomen op de club.

FOTO'S