Zure nederlaag tegen Eupen

Vrijdagavond maakte paars-wit de verplaatsing naar de Kehrweg voor de openingswedstrijd van de 21ste speeldag tegen KAS Eupen. De geblesseerde Albert Sambi Lokonga werd in de basis vervangen door Michel Vlap. De jonge Mario Stroeykens maakte zijn debuut voor het eerste elftal.

Al vanaf het begin toonde RSCA zich gevaarlijk. Paul Mukairu vond Lukas Nmecha net niet voor doel om de score te openen. Even later probeerde de Nigeriaan het zelf na een één-twee met Nmecha, maar zijn poging werd gestopt door thuisdoelman Theo Defourny. De eerste helft was er een met veel kansen van onder meer Josh Cullen en Lukas Nmecha, maar de bal ging er niet in. Zowat de hele eerste helft domineerde paars-wit de wedstrijd, maar een verrassende rode kaart schudde kaarten plots helemaal door elkaar. Kemar Lawrence ging volgens scheidsrechter Alexande Boucaut te gevaarlijk naar de bal, en moest met rood naar de kant. Amir Murillo kwam de Jamaicaan vervangen in de verdediging, waardoor Michel Vlap nog voor de rust gewisseld werd.

De tweede helft was logischerwijs heel wat moeilijker voor paars-wit, dat door het numerieke ondertal slechts moeilijk aan spelen toekwam. De kansen waren schaars aan beide kanten. Toch kon Eupen profiteren van een afvallende bal die Timon Wellenreuther niet ver genoeg kon wegwerken. Smail Prevljak profiteerde van de rebound, en vond de netten: 1-0. En daar stopte het niet voor paars-wit, want even later vond de Bosnische spits van de Panda's opnieuw de weg naar de goal. 2-0. Een eindscore die pijn deed voor de paars-witte bezoekers na een erg veelbelovende eerste helft. Veel tijd voor teleurstelling is er echter niet, dinsdag moet Sporting alweer vol aan de bak wanneer Charleroi op bezoek komt in het Lotto Park.

KAS Eupen : Defourny, Amat, Poulain (52’ N’Dri), Ngoy (82’ Beck), Peeters, Prevljak (90+2’ Embalo), Baby (90+2’ Sowah), Correia, Agbadou, Cools & Heris

RSCA : Wellenreuther, Nmecha, Cullen, Vlap (42’ Murillo), Mukairu (84’ Stroeykens), Miazga, Amuzu (78’ Dauda), Delcroix, Ait El Hadj, Sardella & Lawrence

Goals : 75’& 85’ Prevljak