Craig Bellamy verlaat RSCA om gezondheidsredenen

CRAIG BELLAMY

Assistent-coach Craig Bellamy verlaat maandag de sportieve staff van RSC Anderlecht. Bellamy worstelde in het verleden al met mentale problemen en die nemen de laatste tijd opnieuw de bovenhand. De Welshman maakt met zijn vertrek een enorm moeilijke, maar absoluut noodzakelijke beslissing voor zijn gezondheid. Hij nam zondagnamiddag afscheid van de spelers in de kleedkamer na de 7-2 overwinning tegen KV Mechelen.

Bellamy streek in de zomer van 2019 in Neerpede als coach van de U21. Begin dit jaar vervoegde hij de A-kern als assistent-coach van Vincent Kompany. Zijn ervaring als spits in de Premier League en zijn gedrevenheid tilde de jonge kern van RSCA naar een hoger niveau. Zowel coach Vincent Kompany als sportief directeur Peter Verbeke willen Bellamy uitdrukkelijk bedanken voor zijn inspanningen en tonen veel begrip voor de dappere beslissing van Bellamy.

"De enorme energie die Craig ons allen heeft gegeven is onbetaalbaar. Het is dan ook logisch dat we hem alle tijd en rust moeten geven om zichzelf ten volle terug te vinden. De hele club staat keihard achter hem in deze moeilijke periode", aldus Peter Verbeke.

Kamp je zelf met mentale problemen? Of heb je nood aan een gesprek? Blijf niet bij de pakken zitten. Praat erover met je huisarts, of neem contact op met één van de vele organisaties die je kunnen helpen. Volg de volgende links om te zien waar je terechtkan in Vlaanderen, Brussel of Wallonië.

Vlaanderen

Brussel

Wallonië

Lees verder