RSCA veroordeelt zinloos geweld bij RSCA - KVO

LOTTO PARK

Zondag nam RSC Anderlecht het in de eerste wedstrijd van de competitie op tegen KV Oostende in het Lotto Park. In wat verder een positieve en sfeervolle wedstrijd was, hebben enkele personen deze wedstrijd ontsierd.   

Tijdens de wedstrijd werd een jongeman die werkzaam was aan de rand van het veld aangevallen door enkele personen uit het publiek. De jongeman liep daarbij lichte verwondingen op.  

Onze club heeft onmiddellijk de camerabeelden geraadpleegd en die beelden overgemaakt aan de politie. RSC Anderlecht doet er in samenwerking met de veiligheidsdiensten alles aan om de daders te identificeren. De club zal het dossier ook overmaken aan de Belgische Voetbalbond om via een burgerrechtelijke uitsluiting deze personen de toegang tot het stadion te ontzeggen.  

Het mag duidelijk zijn: Royal Sporting Club Anderlecht zal nooit enige vorm van geweld tolereren. Het Lotto Park moet een plek zijn waar iedereen – supporters, families, kinderen, medewerkers – in alle veiligheid van het voetbal kan genieten.    

Tenslotte wenst onze club de veiligheidsdiensten en stewards te bedanken voor hun efficiënt optreden. 

Lees verder