Logisch gelijkspel tegen blauw-zwart

Zondagnamiddag reisde paars-wit af naar het Jan Breydelstadion voor de topper tegen Club Brugge. Vincent Kompany bracht opnieuw dezelfde basisopstelling als in de vorige wedstrijden tussen de lijnen.

RSC Anderlecht begon goed aan de wedstrijd. Yari Verschaeren dwong in de eerste helft een redding af van Simon Mignolet aan de eerste paal, en even later kwam hij opnieuw oog in oog met de Brugse doelman. Hij kon echter niet besluiten. De openingstreffer viel vervolgens aan de overkant. De thuisploeg opende de score bij hun eerste kans via Charles De Ketelaere. Na twintig minuten moest Hendrik Van Crombrugge een kopbal van Hans Vanaken keren. Op het half uur werd opnieuw een schot van Vanaken door onze doelman gered. Christian Kouamé kreeg op slag van rust nog de kans op een gelijkmaker, maar hij kon niet besluiten. Score aan de rust: 1-0.

Yari Verschaeren en Joshua Zirkzee werden bij de rust vervangen door Francis Amuzu en Benito Raman. Benito Raman kwam dicht bij de gelijkmaker toen hij voor doel gezet werd door Christian Kouamé, maar zijn bal werd net genoeg gedevieerd door de thuisdoelman om de gelijkmaker te voorkomen. Aan de overkant moest Hendrik Van Crombrugge een schot van Mats Rits stoppen. Sporting voerde de druk op de thuisverdediging op, en die inspanningen werden beloond toen Francis Amuzu een onhoudbaar schot loste. Ciske ronde een mooie collectieve actie enig mooi af. Simon Mignolet toonde zich nadien alert op een kopbal van Benito Raman. Maar op de knal van Wesley Hoedt moest hij zicht toch gewonnen geven. 1-2. Paars-wit slaagde er echter niet in de voorsprong te behouden. Hans Vanaken scoorde enkele minuten voor het einde ook nog uit een hoekschop. Eindstand 2-2 en een logisch gelijkspel.

Club Brugge : Mignolet, Sobol (59’ Ricca), Balanta (83’ Mbamba), Hendry, Lang, Vanaken, Vormer, Rits, Mechele, Mata & De Ketelaere

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallán, Gómez, Olsson (77’ Ashimeru), Cullen, Refaelov, Verschaeren (46’ Amuzu), Zirkzee (46’ Raman) & Kouamé

Doelpunten : 9’ De Ketelaere (1-0), 72’ Amuzu (1-1), 80’ Hoedt (1-2) & 85’ Vanaken (2-2)