Club Brugge 1-1 RSCA

Op zondag 15 januari 2023 trok paars-wit naar het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tegen Club Brugge, zonder bezoekende fans vanwege de schorsing die was opgelegd na de incidenten op Sclessin. In vergelijking met de wedstrijd tegen Union werden Moussa N'Diaye (op de bank) en Lior Refaelov (afwezig) in de basisopstelling vervangen door Killian Sardella en Kristian Arnstad.

Sporting kwam goed in de wedstrijd, met veel balbezit in het eerste kwartier, en een poging van Yari Verschaeren verdwijnde uiteindelijk in een hoekschop. Club nam nadien het initiatief wat voer. Bart Verbruggen moest eerst ingrijpen op een doelpoging van Roman Yaremchuk, Amir Murillo blokte een schot van Noa Lang in extremis en een poging van Tajon Buchanan ging net naast. Vla voor rust werd een doelpunt van Noa Lang afgefloten vanwege een eerdere buitenspelpositie door Roman Yaremchuk. 0-0, score bij rust.

Roman Yaremchuk's poging van dichtbij ging net na de pauze over de lat. Op het uur redde Jan Vertonghen nipt op een poging van Hans Vanaken voor het doel. Hoewel de thuisploeg dominant was aan de bal, was de Brusselse ploeg erg sterk in de duels. Onze coach voerde in de loop van de tweede helft meteen twee wijzigingen door: Amadou Diawara maakte plaats voor Adrien Trebel en Killian Sardella werd vervangen door Moussa N'Diaye.

Twintig minuten voor tijd vond Club dan toch de doorbraak via Casper Nielsen. 1-0. Tien minuten later werd een afstandsschot van Kristian Arnstad tot twee keer toe door de verdediging van de thuisploeg geweerd maar belandde het in het net dankzij een owngoal  van Mechele. Dat beetje geluk leek Anderlecht wat vertrouwen te geven, maar verder waren er geen uitgesproken kansen voor beide partijen. Een goed, hard bevochten punt oo Jan Breydel.