RSC Anderlecht bij wereldtop qua speelminuten voor jong talent

Het ontwikkelen van jong talent is een absoluut speerpunt in het sportieve beleid van Royal Sporting Club Anderlecht. De spelers die op jonge leeftijd hun kans kregen bij de eerste ploeg van paars-wit om vervolgens (internationaal) door te breken zijn talrijk. 

Deze filosofie wordt omarmd door onze supporters onder de noemer ‘In Youth We Trust’. Dat dit meer is dan een slogan, wordt nogmaals geïllustreerd in de nieuwste studie van het CIES Football Observatory. Dat nam de data uit 60 voetbalcompetities wereldwijd onder de loep en berekende het aantal speelminuten per leeftijdscategorie in de eerste ploeg. 

Uit de studie, die het huidige en het vorige seizoen als referentie neemt, blijkt dat RSC Anderlecht slechts zeven teams wereldwijd moet laten voorgaan als het aankomt op speelminuten voor spelers jonger dan 21 jaar. Maar liefst 44,6 procent van de speelminuten ging dit seizoen naar spelers die 21 jaar of jonger zijn. 19,3 procent van de speelminuten is voor de spelers tussen 22 en 25 jaar en de rest is voor de spelers ouder dan 26. Zo klokt RSCA af op een gemiddelde leeftijd van 24,17 jaar binnen de huidige spelerskern, net buiten de 25 jongste spelerskernen ter wereld.

“Deze studie onderstreept het unieke karakter van RSC Anderlecht in België en in Europa en de uitstekende werking van onze opleiding. Het rekruteren van jonge talentvolle spelers zoals Sergio Gómez, Nilson Angulo, Ishaq Abdulrazak en Moussa N’Diaye zal deze trend enkel versterken”, aldus CEO Peter Verbeke. “Het is ook een bewuste keuze dat we dit seizoen voluit kansen geven aan eigen opgeleide spelers als Julien Duranville (16), Noah Sadiki (17), Mario Stroeykens (17), Zeno Debast (18), Kristian Arnstad (19), Killian Sardella (20), Anouar Ait El Hadj (20), Marco Kana (20) en Yari Verschaeren (21). Het is nu aan hen om een volgende stap te zetten, zich te manifesteren als bepalende spelers en samen voor sportief succes te strijden.”

Lees verder