Deugddoende overwinning tegen Charleroi

Deze zaterdagavond trok RSC Anderlecht naar het Stade du Pays de Charleroi. Benito Raman verdween na zijn schorsing uit de ploeg, ook Bohdan Mychailichenko en Majeed Ashimeru startten niet in vergelijking met de wedstrijd tegen Kortrijk. In hun plaats kwamen Amir Murillo (terug uit schorsing op zijn beurt), Francis Amuzu en Lior Refaelov. Die laatste scoorde bij zijn retour, en zette paars-wit zo op weg naar de overwinning.

Het begin van de wedstrijd verliep evenwichtig en gesloten. Het was wachten op het half uur voor de eerste kansen voor RSCA. Christian Kouamé, Francis Amuzu, Amir Murillo en Joshua Zirkzee kwamen in de buurt, maar slaagden er niet in de score te openen. Naarmate de rust dichter kwam, werd paars-wit ook steeds gevaarlijker. Sergio Gómez dwong thuisdoelman Hervé Koffi tot een uitstekende redding na een geniepige scherpe rechtstreekse vrije trap. Even later ging een harde trap van Lior Refaelov over doel via de lat, en ook een shot van Josh Cullen ging net over. Even leek de wedstrijd scoreloos de rust in te gaan, maar toen opende Lior Refaelov met een gekruist schot de score. 0-1

Lior Refaelov

RSC Anderlecht begon de tweede helft gecontroleerd. De 0-2 kwam op naam van Sergio Gómez. Hij bracht een vrije trap hard voor doel, en zonder dat iemand hem raakte, vond de bal de netten. De Carolo's gingen in het verweer, maar Hendrik Van Crombrugge kon tot twee keer toe voorkomen dat de Zebra's konden scoren. Hun aansluitingstreffer kwam er toch, na een afstandsschot van Marco Ilaimaharitra. Sporting bleef niet bij de pakken zitten, en antwoordde meteen na een aanval die eindigde met een strakke kopbal van Christian Kouamé, maar Hervé Koffi had een schitterende reflex in huis om de 1-3 te vermijden. Die 1-3 kwam er uiteindelijk dan toch na een fout op Yari Verschaeren in de zestien. Sergio Gómez nam de penalty voor zijn rekening, en zette de verdiende 1-3-eindstand op het bord.

Sergio Gómez

Charleroi : Koffi, Knezevic, Bessile (74’ Descotte), Zorgane (60’ Zaroury), Gholizadeh, Nicholson, Kayembe (74’ Zedadka), Andreou, Ilaimaharitra, Tchatchoua & Morioka

Anderlecht : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallán, Gómez, Olsson, Cullen, Refaelov (71’ Verschaeren), Amuzu (80’ Harwood-Bellis), Zirkzee (80’ Ashimeru) & Kouamé

Goals : 45’ Refaelov (0-1), 68’ Gómez (0-2), 77’ Ilaimaharitra (1-2) & 86’ Gómez (1-3, p.)