Cercle Brugge 1-2 RSCA

RSCA reisde deze zondag af naar Cercle Brugge voor alweer de vierde speeldag in de Jupiler Pro League. Coach Vincent Kompany greep terug naar dezelfde basiself als in de laatste competitiewedstrijd tegen RFC Seraing. Hannes Delcroix, Amir Murillo, Yari Verschaeren, Lior Refaelov en Joshua Zirkzee mochten aan de wedstrijd beginnen.

Paars-wit kreeg meteen een opdoffer te verwerken toen Cercle de score opende via Olivier Deman. Onze jongens reageerden onmiddellijk, maar zowel Joshua Zirkzee als Benito Raman konden aanvankelijk de netten nog niet doen trillen. Sporting maakte dan toch vlak voor het kwartier de gelijkmaker. Een goede actie van Lior Refaelov en Sergio Gómez bracht Joshua Zirkzee in stelling om zijn eerste officiële doelpunt voor RSCA te scoren. Tien minuten later nam Benito Raman de verdediging van de tegenstander te grazen, maar de poging van de snelle aanvaller werd gestopt door doelman Didillon. Op het half uur zorgde een knap maar licht afgeweken schot van Joshua Zirkzee dan toch voor de verdiende voorsprong en de 1-2 score bij de pauze.

Hannes Delcroix : "We begonnen slecht, maar we reageerden goed. We hebben goed verdedigd en bleven geconcentreerd. Het was belangrijk voor ons om niet nog een doelpunt tegen te krijgen."

De tweede helft was in evenwicht maar bracht weinig  grote kansen. Toch was het Hendrik Van Crombrugge die zich na tien minuten moest onderscheiden op een afstandsschot van Charles Vanhoutte. Hannes Delcroix deed hetzelfde door na een half uur een schot van Olivier Deman over de doellijn te koppen. Even later kon Benito Raman net niet afwerken en een schot van Francis Amuzu, die intussen was ingevallen, ging ook net naast.  De Franse doelman van Cercle verrichtte vervolgens drie schitterende reddingen op diezelfde Ciske.

Het bleef zo bij 1-2. Dankzij de overwinning behaalt paars-wit 7 op 12 in de competitie en kan het met vertrouwen toeleven naar de dubbele confrontatie met het Nederlandse Vitesse Arnhem.